Военноморските сили догодина ще имат по-голям бюджет, с който ще

...
Военноморските сили догодина ще имат по-голям бюджет, с който ще
Коментари Харесай

ВМС получават пари за ремонт на бойните кораби

Военноморските сили следващата година ще имат по-голям бюджет, с който ще обезпечат ремонтите на материалната си база и наличните плавателни съдове. Това заяви във Варна зам.-председателят на парламентарната комисия по защита Владимир Тошев преди началото на изнесеното съвещание на комисията, чийто хазаин бе Щабът на Военноморски сили. Средства ще бъдат отпуснати и за разследващия отряд на Военноморски сили.

„Продължава работата по плана за градеж на два нови патрулни многофункционални бойни кораби, който закъсня по независещи от нас причини“, добави зам.-председателят на комисията по защита. Той изрази страдание, че реализацията на програмата за обезпечаване на нови машини за пехотата също е забавена, само че посочи, че се надява до Коледа тя да влезе във фаза на договаряне.
 Преди изнесеното съвещание членовете на парламентарната комисия по защита разгледаха Пункта за базиране-Варна.  Преди изнесеното съвещание членовете на парламентарната комисия по защита разгледаха Пункта за базиране-Варна.  %d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0
Има късмет доникъде на октомври да бъдат разпратени предложения за присъединяване към компаниите, които могат да построят многоцелевите кораби, добави командващият Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.

Обновяването на военния флот и сухопътните войски ще бъде договаряно от Министерството на защитата, до момента в който процедурата за доставката на нова техника за бойната авиация ще мине за утвърждение през Народното събрание.

„Ако плановете за Военноморски сили и за сухопътни войски бъдат осъществени, както сме ги заложили като критерии, когато приключат през 2025-2026 година огромна част от вложените средства обезпечено ще бъдат възобновени на българския данъкоплатец“, безапелационен бе Тошев.

За 15 часа е планувано формалното отваряне на предложенията за покупка на нов вид военен аероплан. То ще се състои в Министерство на защитата. От ведомството оповестиха по-рано, че до обяд през днешния ден са получени отговори на запитването за даване на оферти от три страни за четири вида изтребители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР