Военно формирование от Сухопътните войски получи оценка Боеготов за участие

...
Военно формирование от Сухопътните войски получи оценка Боеготов за участие
Коментари Харесай

Военно формирование от Сухопътните войски получи оценка „Боеготов“ за участие в състава на междинния регионален резерв на военната операция на ЕС „Алтеа“

Военно формирование от Сухопътните войски получи оценка „ Боеготов ” за присъединяване в състава на междинния районен запас на военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ Алтеа “.

Проверката и оценката на бойните качества бе осъществена в интервала 21 – 23 юни 2022 година в Единния център за начална военна подготовка – Плевен, от комисия, назначена от командира на Съвместното командване на силите.

В първия ден от сертификацията бяха извършени боеви обзор, инспекция на планиращите документи, както и инспекция на положението и окомплектоването с персонален състав, въоръжение, бойни муниции, материални средства и самостоятелна екипировка.

Бойните качества на формированието бяха оценени посредством ротно тактико-специално обучение на тематика „ Действия на военно формирование от състава на междинния районен запас за поддържане на сигурността в зоната за отговорност “. По време на учението бяха демонстрирани качества по защита на обекти, водене на разузнаване и наблюдаване, създаване на наблюдателни постове. Отработени бяха и задания по реализиране на надзор на напредването в зоната за отговорност, ескортиране, отразяване на нахлуване против база, здравна евакуация и дейности на формированията за бързо реагиране /QRF/.

Всички етапи на инспекцията бяха оценени от комисия с ръководител полковник Михаил Жеков – шеф на бранш „ Анализ, оценка, сертификация и поучения от практиката “ в отдел „ Съвместна подготовка “ на Съвместното командване на силите в наличието на контролна група от Щаба на защитата с началник полковник Драгой Попов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР