Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия

...
Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия
Коментари Харесай

Кирчо Киров е под домашен арест

Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за някогашния шеф на Националната разследваща работа – генерал-лейтенант Кирчо Киров, оповестиха от прокуратурата.

Тя е изменена от " парична гаранция” на " домакински арест”. Мотивите – " заради тежестта на осъщественото закононарушение и размера на наложеното наказване, съществува заплаха подсъдимият да се укрие”.

Припомняме, че на 22 януари тази година Софийският боен съд наложи на Кирчо Киров наказване 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното имущество, поради това че от 2007 година до 2011 година като шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел, е присвоил от бюджета на службата валута - евро и щатски долари - в изключително огромни размери. Сумата е равна на повече от 5 100 000 лв., като казусът е изключително тежък, прибавят от държавното обвиняване.

Преди осем дни, в ефира на " Здравей, България ", Киров съобщи, че се тормози за сигурността си. " Зная кои са поръчителите на дейностите против мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с съответни данни за това, което става. Депозирал съм ги на несъмнено място, тъй като се притеснявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство”, сподели той.

Той е безапелационен, че до момента в който е бил на поста си в Национална разузнавателна служба, е живял с убеждението, че одобрените от него разноски са отивали по предопределение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР