Военно-апелативната прокуратура (ВоАП) също отказа да образува досъдебно производство по

...
Военно-апелативната прокуратура (ВоАП) също отказа да образува досъдебно производство по
Коментари Харесай

Няма нарушения във ВМА, реши Военно-апелативната прокуратура

Военно-апелативната прокуратура (ВоАП) също отхвърли да образува досъдебно произвеждане във връзка одитния отчет на Министерството на защитата във Военномедицинската академия (ВМА) .

В мнението на Военно-апелативната прокуратура се показва, че се удостоверява постановлението на прокурор от Военно-окръжната прокуратура (ВОП) в София от 7 юни 2017 година, с което беше отказано да се образува досъдебно произвеждане във връзка одитен отчет на Министерство на защитата за оценка на законосъобразността и успеваемостта на осъществените действия по ръководство и надзор на бюджетните и други средства за интервала от 1 януари 2014 до 31 януари 2017 година на Военномедицинската академия.

Според Военно-апелативната прокуратура няма задоволително данни за осъществено закононарушение от длъжностни лица от ВМА.

 Военно-апелативна прокуратурата подхваща одита на ВМА
Военно-апелативна прокуратурата подхваща одита на ВМА

В одитния отчет не написа, че поръчките с възложител ВМА, са печелени от близки компании

В хода на осъществения надзор ВоАП е подхванала спомагателна персонална инспекция , тъй като е било открито, че първичната инспекция е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил нужния надзор над работата на военния следовател. В хода на подхванатата спомагателна инспекция ВоАП е изискала нови относими документи и е разпитала разнообразни по служба лица.
На база на разбора на всички събрани ВоАП счита, че няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент от длъжностни лица от ВМА.

Постановлението е изпратено на Министерство на защитата и на ВМА.

ВоАП е алармирала административния началник на ВОП - София за осъществяването на цялостна инспекция на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев за преценка на учредения за ангажиране на дисциплинарната му отговорност с оглед установеното официално осъществяване на началната инспекция по случая.

 Политика водевил и поредна оставка на здравен министър
Политика водевил и поредна оставка на здравен министър

Медици разясняват сагата с проф. Николай Петров

Припомняме, на 30 октомври здравният министър Николай Петров подаде оставка поради медийно следствие, показващо съмнителни връзки при възлагане на публичните поръчки в интервала до момента в който Петров е бил на управителна позиция във ВМА.

Припомняме и че на 29 март 2017 година във Военно-окръжна прокуратура - София постъпи одитен отчет за извънпланова ревизия . Тя е за оценка на законосъобразността и успеваемостта на осъществените действия по ръководство и надзор на бюджетните и други средства за интервала 01.01.2014г. - 31.01.2017 година във ВМА. Одитният отчет беше направен от Дирекция " Вътрешен одит " при Министерство на защитата.

В отчета има констатации както за нарушавания на Закона за публичните поръчки (ЗОП), по този начин и за осъществяване на обилни икономии през одитирания интервал от страна на управлението на ВМА.

 До две седмици ГЕРБ вземат решение дали сменят здравния министър
До две седмици ГЕРБ вземат решение дали сменят здравния министър

За Цветанов законът е спазен, а Горанов има вяра на проф. Николай Петров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР