Военният стадион в града не е реновиран от повече от

...
Военният стадион в града не е реновиран от повече от
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Ще реновираме военния стадион в Сливен

 izbori_2023_v1_013

Военният стадион в града не е реновиран от повече от десетилетие. В момента там няма никакви условия за спорт. Стадионът се е трансформирал в гора. Това видяха самостоятелният претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов и екипът му през днешния ден.


„ Това можеше да е място за спорт на младежките спортни клубове от общината. Необходими са малко старания, с цел да се върне животът на стадиона, който в този момент наподобява призрачно. Когато желаеме децата да спортуват, сме длъжни да им осигурим нужните спортни бази.

Смятам, че водещата роля на общината при организирането и провеждането на спортни действия в образователните заведения и отвън тях, би трябвало да се възвърне. Спортът и креативните занимания учат децата на неизменност, развиват духа и тялото. Действат като предварителна защита против пороците “, разяснява Минчо Афузов.


В програмата на самостоятелния претендент спортът е един от водещите цели. Там са планувани ясно структурирани ограничения, посредством които подрастващите ще бъдат подтиквани да спортуват, а спортните клубове ще срещнат нужната поддръжка в развиването на своята активност. Част от ограниченията целят завръщането на сливенския футбол, баскетбол и волейбол в влиятелните професионални групи посредством привличане на спонсори, потребление на съществуващите детски школи, привличане на положителни професионални състезатели.


„ Създаването на многофункционална спортна зала също е от основно значение за нашия град. Освен да бъде употребена за всекидневни спортни тренировки, съществуването на такава зала ще ни разреши да бъдем домакини на разнообразни републикански и интернационалните спортни прояви и други извънспортни мероприятия. “, добави самостоятелният претендент за кмет.


Програмата на Минчо Афузов, която е оповестена за дописване от жителите, планува образуване на спортни академии към общините. Там е залегнало и основаване на Ученически състезателен и Ученически културен календар от събития, съфинансирани от община Сливен.

Независимият претендент за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР