Военният наблюдател Виктор Баранец нарече Армата танк - управленец, който

...
Военният наблюдател Виктор Баранец нарече Армата танк - управленец, който
Коментари Харесай

Русия готви Армата за бой: Какво ще промени новият танк в зоната на СВО

Военният наблюдаващ Виктор Баранец назова " Армата " " танк - управленец ", който няма еднакъв на себе си

Руските експерти усъвършенстват военната техника и не престават да основават нови оръжия, които нямат аналози в света. Една от тези машини е танкът Т-14 „ Армата “, който в този момент минава бойно координиране на съветските полигони.

На 25 декември журналистът и ефирен водещ Владимир Соловьов сподели видеозапис на бойното сработване на танков батальон, оборудван с " Армата ". Телевизионният водещ посочи, че няма да назове точното място, където се образоват военните, само че означи забележителния брой военни машини, които работят на полигона освен поотделно, само че и дружно.

- Няма да споделям какво тъкмо има " Армата " като оръжия, само че това ще бъде извънредно неприятна изненада за всички войски, които се опитат да ни се изпречат. И което е значимо, не приказваме за индивидуален образец, а за доста количество [танкове], което ще дефинира характера на борбата в избрани региони, - сподели Соловьов в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ".

Специално за радио " Комсомолская истина " военният наблюдаващ на KP.RU Виктор Баранец разкри характерностите на неповторимия танк и описа за основните му " фокуси “ и умения.

По думите на специалиста " Армата " е " танк-управленец ", който няма еднакъв на себе си.

- Имах достойнството да бъда първият съветски боен публицист, на който министърът на защитата разреши да влезе в този танк. Писах за това в KP. Бях танкист в първия си живот на боец. Когато се качих в " Армата ", първото усещане беше почти същото, като че ли от селски трактор, който има разнообразни джаджи и лостове на всички места, се бях преместил в кабината на съвременен суперлайнер. Не видях нито колелца, нито лостове, нито спирачки, нито газ. Инструкторът, който беше с мен, споделя: вие сте изостанали, работете с джойстика, - сподели Виктор Николаевич.

Сега Т-14, по думите на Соловьов, минава бойно координиране с частите. Какво ще се случи по-късно?

- Този танк минава тествания от много дълго време. И мисля, че той постепенно ще бъде изместен на бойното поле. Сега нашите изпитатели го „ убиват “ на съветските полигони в разнообразни режими - на мраз, на горещо, в тиня, пясък и така нататък “, сподели полковник Баранец.

С какво е по този начин добър танкът " Армата "

- Първата разлика сред този танк и всички типичен танкове е, че екипажът е ситуиран настрана от снарядите. Ако противников снаряд удари елементарен танк, той избухва, и екипажът избухва. Тук екипажът е разграничен с мощна бронирана капсула от снарядите. Снарядите се доставят и зареждат автоматизирано. Войникът натиска бутона, командирът се прицелва, стреля. Всичко това работи.

Танкът е с мощен мотор. Освен това той може да има 1300 „ коня “, а може би и 1500. Има забавно 125-мм оръдие, което, до момента в който танкът се тества, може и да „ порасне “ до 152-мм. От същото оръдие можете да стреляте и с управляеми ракети. Този танк има доста мощна отбрана. Първо, динамична отбрана. Корпусът на машината е облицован със специфични плочи. Когато американският Javelin лети към нашата Армата, тогава тази плоча може да полети към него даже в последния миг. Или тази плоча ще експлодира във въздуха дружно с бойната глава на Javelin. И екипажът няма да пострада. Може би просто ще го разклати там ”, споделя военния наблюдаващ.

" Мениджър на танкове "

- Друга специфичност на " Армата " е системата " Афганит ". Когато съперникът стреля по танк Т-14, системата Aфганит мигновено открива снаряда, който лети в танка. И тя изпраща своя снаряд към него, който или го взривява, или най-малко го извежда от траекторията. Но това не е всичко.

Най-слабото място на всеки танк е купола. Както Javelin, по този начин и авиационни ракети се пробват да се прицелят там. И тогава потеглиха да измислят решение нашите златни глави от отбранителната промишленост. Те сложиха тук освен автоматизирана зенитна картечница, само че и система, която ще може да отразява снарядите, които летят в купола на танка. Не знам за различен танк в света като Армата, който да е толкоз препълнен с електроника.

Когато приказвах с конструкторите, те се бяха обединили, с цел да създадат танк. Някой правеше колелата и траковете, различен разработваше мотор, трети - оръдието, някой „ вареше “ стоманата с избрани качества. Самите те бяха изумени, че крайният резултат е образован танк.

Този танк ще се появи на бойното поле освен като бойна единица. Това ще бъде мрежо-центричен танк. Защото той ще следи изцяло обстановката на бойното поле и ще предава на танковете Т-90 или Т-72 както ситуацията на багра, по този начин и задачите, които тези танкове би трябвало да унищожат преди всичко. Ще стреля и " Армата ". Ние получаваме Т-14 към този момент освен като бойно средство, което има характерни тактико-технически характерности, само че и като средство за ръководство на танкове, - заключи Баранец в изявление за публицистите от радио " Комсомолская истина ".

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР