Военният министър Тодор Тагарев участва днес, 11 октомври, в първия

...
Военният министър Тодор Тагарев участва днес, 11 октомври, в първия
Коментари Харесай

Тагарев от Брюксел: Подкрепата за Украйна е път към спиране на войната

Военният министър Тодор Тагарев взе участие през днешния ден, 11 октомври, в първия ден от срещата на министрите на защитата на НАТО, която се организира в Брюксел, Белгия.

Срещата стартира със съвещание на Съвета НАТО-Украйна, на което беше прегледано използването на Многогодишната стратегия за подкрепяне на Украйна, утвърдена на срещата на върха във Вилнюс.

Министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров показа настояща информация по отношение на съветската експанзия, както и проектите за промени в страната. Съюзниците не престават да оказват помощ на страната, в това число посредством Всеобхватния пакет за подкрепяне на Украйна и да поставят старания за гарантиране на оперативната съгласуемост на украинските сили с НАТО. 

В своето изявление министър Тагарев акцентира, че основаването на Съвета НАТО-Украйна показва високото равнище на връзките сред Алианса и Украйна и дълготрайния ангажимент на НАТО. Във времена на продължаваща война, политическата поддръжка има значение.

Практическата поддръжка е причина за основаване на удобни условия за преустановяване на войната и дружно с решителността, смелостта и героизма на бранещите Украйна, както и устойчивостта на украинското общество, ще доведат до реализиране на мир, посочи министърът на защитата. Резултатите от войната ще дефинират бъдещето на Украйна и ще образуват бъдещата европейска и световна архитектура за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР