Военният министър Тодор Тагарев не се притеснява от това, че

...
Военният министър Тодор Тагарев не се притеснява от това, че
Коментари Харесай

Тагарев за поисканата оставка от БСП: Не съм притеснен по никакъв начин

Военният министър Тодор Тагарев не се тормози от това, че водачът на Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова му е поискала оставката. Това съобщи самият той пред журналисти на полигона „ Ново село “.


„ Не съм обезпокоен по никакъв метод. Лидер на партия, решила да се нарежда като опозиционна, в това число по въпросите за помощта към Украйна, не ме тормози по никакъв метод и няма да смени моето държание, допускам и това на кабинета “.

„ Това е извънредно странна и непредвидена интерпретация на моите думи. Конвенцията от Монтрьо е доста значим интернационален документ, признат през 1936 година Досега не са проявявани никакви съществени апетити към изменението му. Всичко, което обсъждаме и приказваме е в прецизно сходство с този документ. Някой е решил да интерпретира думите ми по метод, който му изнася политически за пропагандни цели “, добави министърът на защитата.

 

Потенциална аудиенция на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена, сподели още Тагарев.

Не би трябвало да изтича информация. Украйна е във война, Зеленски е висш главнокомандващ. Представлява интерес за съперника, скъп посетител на всички места, където отиде. Все още се надяваме, че има опция да пристигна в България в бъдеще време. Това би било извънредно самопризнание за България и поддръжката ѝ за Украйна в тази несправедлива война, която стартира Русия против нея. Нека да оставим на Министерски съвет. Ако има покана, евентуално ще е от там. Една негова евентуална аудиенция ще покаже, че високо ценена помощта на България. Потенциалът ние за спомагателна помощ, в случай че изиска, означи Тагарев.

Министърът на защитата следи учението на италианската бригада " Пинероло ". По думите му за 10 години вижда извънреден прогрес, учението е доста по-голямо - има форма на бригадно обучение.

" Възхитен съм от това, което направиха над 1200 военнослужещи от 7 страни, съдружници в НАТО. Бяхме очевидци на маневрени бойни дейности в отбарана и контранастъпление. Това е извънредно значима стъпка за подготовката ни за създаване на потенциала за въздържане, въздържане и защита на Източния фланг на НАТО дружно с нашите съдружници ", сподели Тагарев.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов добави, че би трябвало да създадем благоприятни условия да нарасне бойната група до бригада и през днешния ден тези благоприятни условия са демонстрирани. " В интерес на нашата национална сигурност е да създадем условия бойната група да нарасне до бригада, не с наши формирования, а с формирования на съдружници ", сподели адмирал Ефтимов.

 

Източник Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР