Военният министър Красимир Каракачанов призова представители на Българския хелзинкски комитет

...
Военният министър Красимир Каракачанов призова представители на Българския хелзинкски комитет
Коментари Харесай

БХК да защити ветерана Дянко Марков, призова вицепремиерът Каракачанов

Военният министър Красимир Каракачанов прикани представители на Българския хелзинкски комитет да защитят този заслужен български офицер, който е водач от Втората международна война. Това съобщи пред bTV Каракачанов във връзка деветкратните кражби на дома на ветерана Дянко Марков и нападението с отвертка против него.

" Още в 90-те години макар, че имаше съображение да бъде афектиран, той не търсеше отплата и беше един от сторонниците Българската войска да бъде мощна ", сподели Каракачанов за Дянко Марков. Този заслужен човек и деец да бъде 9 пъти ограбван - не е ли смело закононарушение, запита реторично Каракачанов.
 Каракачанов несклоняем за концепцията за ромите
Каракачанов несклоняем за концепцията за ромите

Внесох Концепцията в Министерски съвет и ще упорствам тя да се одобри, безапелационен е той

" Когато става въпрос за циганския бандитизъм всеки гледа да се покрие и никой не взема отношение . Тупането на топката не взема решение казуса. Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация ще внесат законопроект, който взема решение казуса ", съобщи водачът на партията. Той още веднъж изброи предлаганите промени в Закона за неизбежната защита и препоръчаната от него Стратегия за справяне с ромската престъпност.

Лицата, които правят сходни дребни закононарушения при рецидив да поставят публично потребен труд, прикани Каракачанов. " Когато тези хора стартират да работят, а не да си " берат желязо ", когато се одобри концепцията , когато едни хора, записани в бюрата по труда и те 1 и 2 пъти откажат, да им се стопира обществената помощ и да стартират да работят. Няма по какъв начин да си богат, когато не си ходил на учебно заведение, когато искаш да живееш от обществени помощи и обири ", изясни позицията си водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Той повтори своята теза, че Българският хелзинкски комитет пази най-вече нападателите, само че не и жертвите на ромската престъпност . " Нали би трябвало да се занимава с правата на индивида - дали ще защитят правата на един деец. Ако арестуват на следващия ден някой мургав наш съгражданин, който го е наръгал с отвертката, ще чуете вопли до Брюксел ", сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов даде образец с служителя на реда от село Бояджик, който на 15 септември 2008 година - хвана няколко роми да палят националното знаме в двора на учебното заведение. " Същите тези правозащитници опазиха поругателите на българското знаме. Знаете ли какъв брой служители на реда са наказвани , тъй като сякаш са си превишавали пълномощията ", запита Каракачанов.

Според него БХК пази и основаната през 1991 година ОМО Илинден, чиято цел е смяна на българската история , обособяване на Пиринска Македония. " Тези национални предатели се занимават единствено със отбрана на сепаратисти, изнасилвачи ", съобщи Каракачанов.
 Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман
Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман

Оставането му в страната било причина за опасност за публичния ред

По думите му ръководителят на БХК Красимир Кънев персонално е написал рекомендация на наказания за убийството на българския студент Андрей Монов - Джок Полфрийман, за предварителното му освобождение. Делото на Върховен касационен съд е за понеделник, 7 октомври. Призоваваме всички български жители 9 часа пред Съдебната палата да си изразим мнението, сподели Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР