Военният експерт Дара Масикот от Фондацията Карнеги“ коментира текущата ситуация

...
Военният експерт Дара Масикот от Фондацията Карнеги“ коментира текущата ситуация
Коментари Харесай

Експерт с тревожна прогноза за развитието на отбранителните способности на ВСУ

Военният специалист Дара Масикот от Фондацията „ Карнеги “ разяснява настоящата обстановка на фронта в Украйна и предвижда вероятността от неприятно развиване на отбранителните сили на ВСУ.

Пред Foreign Affairs Масикот декларира, че въоръжените сили на Украйна не получават в точния момент нужното количество муниции и военно съоръжение. А в това време Русия активизира стопанската система си, изразходва ресурси от остаряло съоръжение и провежда навреме доставките на снаряди.

Според Масикот Русия не е отслабена, както постоянно се приказва на Запад. Тя продължава да бъде захлаха, защото продължава да активизира хора с друга степен на подготовка. Това се потвърждава от настъпателни дейности, които започнаха в края на зимата на 2024 година и съгласно нейната прогноза ще продължат до това лято.

„ Без да бъде увеличена военната помощ от Запада и съществено изменена тактиката на Киев, позицията на Украйна на бойното поле ще продължи да се утежнява, достигайки до повратната си точка, може би преди този момент лято “, счита специалистът.

Масикот счита, че Русия разполага с задоволително човешки запаси и сили, с цел да води дълга война. За разлика от Украйна, където има дефицит на бойци, който не може елементарно да бъде напълнен. Тя също предвижда къде руснаците могат да станат изключително дейни, в случай че западните съдружници не дават нужното количество помощ.

По нейните думи окупационната войска може да настъпи към Покровск в Донецка област и ще заплаши Краматорск и Славянск. Натискът в региона на Запорожие и боевете в региона на Орехов също може да станат по-интензивни, където теренът е еднакъв терен и това може да улесни боевете за врага.

„ Дългосрочната уязвимост на съветската войска няма да има значение, в случай че Украйна не бъде подкрепена тази година. Ако Западът, изключително Съединените щати, не желае фронтовите линии в Украйна да продължат да се огъват или чупят, Вашингтон би трябвало незабавно да утвърди помощ. И в случай че Киев желае да продължи настъплението, ще би трябвало да направи сложен избор по какъв начин усили своята бойна мощ. Защото времето изтича “, заключи тревожната си прогноза специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР