Военният анализатор от Института на страните от ОНД Владимир Евсеев

...
Военният анализатор от Института на страните от ОНД Владимир Евсеев
Коментари Харесай

Русия ще използва ядрено оръжие, ако НАТО нападне тази територия

Военният анализатор от Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело Владимир Евсеев в изявление за Ukraina.ru оцени опцията Русия да употребява нуклеарни оръжия, в случай че НАТО премине избрана „ алена линия “ със своите провокации. Според него управляващите на страната могат да вземат решение за нуклеарен удар при съществуване на евентуална опасност или опит за завладяване на Калининградска област от страните от НАТО.

" Не изключвам в един миг Полша да утежни обстановката на границата с Калининградска област. Но би трябвало да се разбере, че в случай че Русия има и най-малкото подозрение, че Калининград ще бъде високомерен от страните от НАТО, тогава Русия ще употребява нуклеарни оръжия и ще сътвори сухопътен кулоар през територията на Литва. Ако Западът е подготвен за това, дано утежни обстановката ", съобщи военният специалист.

Експертът добави, че значим фактор е какъв брой сполучливо Руската федерация ще организира специфична военна интервенция в Украйна. В случай, че се окаже ефикасен, Алиансът ще има по-малко предпочитание да стартира военна борба с Москва, заключи Евсеев.

В същото време Киев се оплака от неналичието на западно оръжие, получено от НАТО, с цел да могат въоръжените сили на Украйна да стартират контраатака. Според депутата от Върховната Рада Фьодор Вениславски Украйна ще изпитва дефицит на оръжия даже откакто обещаните от европейците реактивни системи за залпов изстрел и бронирана техника дойдат в страната. И даже когато доставката завърши, оръжията скоро няма да бъдат на фронтовата линия, означи той, съобщи Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР