Военните усилия на Украйна, подпомогнати от пристигането на американските танкове Ейбрамс, тъй като Украйна твърди, че е убила командира на руския флот

...
Първите американски танкове Ейбрамс вече се движат на украинска земя,
Коментари Харесай

Първите американски танкове Ейбрамс вече се движат на украинска земя, тъй като силите на Украйна твърдят, че са нанесли значителен удар на ръководството на руския флот в Черно море.

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди пристигането на танковете в приложението за съобщения Telegram: „Добри новини от министъра (на отбраната Рустем) Умеров. Абрамс вече са в Украйна и се подготвят за подсилване на нашите бригади."

Той не уточни броя на доставените танкове.

Произведените в Германия Leopards и британските Challengers, които пристигнаха миналата пролет.

Те са най-новото тежко оръжие, изпратено от Съединените щати, докато Украйна продължава да води наказателна контраофанзива, за да пробие отбраната в контролираната от Русия територия в южната и източната част на страната.

Това е битка това струваше скъпо и на двете страни във войната — не само по отношение на оборудването, но и на огромните загуби на войски — без значителен териториален напредък на украинските сили.

Украинските сили за специални операции твърдят, че последната загуба на Русия е командирът на Черноморския си флот при нападение срещу щаба му на окупирания полуостров Крим в петък.

Длъжностни лица твърдят, че командирът Виктор Соколов е бил убит заедно с 33 други висши офицери.

Досега , няма отговор от Москва относно иска. Но ако е вярно, това би било огромен удар за руската военна машина - не само смъртта на един от най-високопоставените офицери в страната, но и една от най-смелите атаки досега срещу окупираната от Русия територия далеч отвъд бойните полета на самата Украйна .

Що се отнася до танковете Ейбрамс, Вашингтон не беше склонен да ги изпрати на бойните полета в Украйна поради опасения, че този ход ще ескалира напрежението с руския президент Владимир Путин.

И все пак официални лица на САЩ потвърди пред Дейвид Мартин от CBS, че администрацията на Байдън е обещала на Зеленски доставката на ракети с голям обсег на действие с касетъчни боеприпаси, известни като ATACMS — Армейски тактически ракетни системи. Те имат обхват до 290 мили и могат да бъдат изстреляни от мобилните ракетни установки HIMARS, които вече се използват от украинската армия.

Ракетите ще позволят на Украйна да нанесе удари по руски линии за доставки и командни пунктове далеч отвъд тях. фронтовите линии, вид обсег, който военните вече са доказали, че могат да изпълнят.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР