Военните сили на Израел са поразили повече от 500 цели

...
Военните сили на Израел са поразили повече от 500 цели
Коментари Харесай

Да се уверим, че Хамас няма да управлява. Израел порази стотици цели в Газа

Военните сили на Израел са поразили повече от 500 цели на палестинската ислямистка формация Хамас и палестинското придвижване „ Ислямски джихад “ в Ивицата Газа, заяви.

Ударите са нанесени с изтребители, хеликоптери и артилерийски снаряди.

Атаките на Израел са в отговор на нападението на Хамас над страната, което. Групировката нападна Израел с ракети и бойци, а държавното управление разгласи.

Сега боевете протичат и в самия Израел, и в Ивицата Газа. „ Продължаваме да се бием, има седем или осем места с открит терен към Газа, където наши военни към момента се бият с терористите “, сподели в изказване пред медиите представителят на израелската войска подполковник Ричард Хехт , представен от.

Сред изумените от Израел цели са командните центрове на Хамас и „ Ислямски джихад “, както и резиденцията на почитан чиновник на Хамас.

Друг представител на Израел - подполковник Джонатан Конрикус , сподели, че страната му е призовала към 100 000 бойци .

„ Нашата задача е да се уверим, че в края на тази война Хамас към този момент няма да има никакъв боен капацитет, с който да заплашва израелските цивилни жители, а също така би трябвало да се уверим, че Хамас няма да ръководи Ивицата Газа “, сподели той, представен от Ройтерс.

Медици в Газа оповестиха, че минимум седем палестинци са били убити при два израелски въздушни удара. Самолети на Израел са направили десетки офанзиви, доста от които в северния град Бейт Ханун .
 Кадър от Газа след израелските въздушни удари. 9 октомври 2023 година
В неделя израелските удари засегнаха жилищни блокове, тунели, джамия и домове на чиновници на Хамас в Газа, където живеят 2,3 млн. палестинци . Палестинското министерство на опазването на здравето заяви за повече от 400 жертви , в това число десетки деца.

От страна на Израел се оповестява за най-малко 700 починали .

в американски медии оповестяват, че се чака израелската войска да нападна Газа по суша в идващите дни.

В неделя вечер Съединени американски щати за нападнатата от Хамас страна.

Военните дейности сред Израел и Палестина са свързани с едновременните искания на два народа над една и съща територия. Споровете не престават повече от 70 години .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР