Военните ще могат вече безконтролно да изнасят оръжие и техника

...
Военните ще могат вече безконтролно да изнасят оръжие и техника
Коментари Харесай

Заради конфликта на Каракачанов и Караниколов за Су-25, военните ще изнасят оръжие безконтролно

Военните ще могат към този момент безотговорно да изнасят оръжие и техника от страната като разрешенията към този момент ще се дават от министъра на защитата, а не от този на стопанската система.

Това взеха решение депутатите със 104 гласа " за ", 23 " срещу " и 42 " въздържали се " като поправиха закона за експортния надзор върху оръжията през предходните разпореждания на закона за химическите субстанции. Поправката бе вкарана на второ четене през депутати поради спора сред вицепремиера Красимир Каракачанов и икономическия министър Емил Караниколов за износа на самолети Су-25 за Беларус, където да бъдат ремонтирани. Каракачанов към този момент заплати 82 млн. лева на Беларус за ремонта, само че Караниколов отхвърля да подпише за износа на самолетите за ремонт, тъй като против Беларус има оръжейно ембарго.

От Българска социалистическа партия се опълчиха, че за следващ път се вършат промени в един закон посредством преходни и заключителни разпореждания на различен.

Има междуведомствена комисия, която се занимава и за какво се постанова работеща процедура да бъде променяна поради един проблем, който касае спор сред министри, сподели Николай Цонков. Очевидно има проблем с поръчката за ремонта на Су-25, разяснява соцдепутатът. И попита държавното управление дали има единна политика, в това число в областта на защитата.

След като има разнобой сред министрите, не може да хвърляте горещия картоф в Народното събрание, подлага на критика соцдепутатът. Още повече, че касае ембарго, наложено на Беларус от Европейски Съюз, те също не позволяват тази договорка, а тук приказваме и за следване на европейските наставления, тъй като те са над националните закони, сподели още Цонков.

Няма разнобой, двете министерство в работна група почистиха текстовете и предложиха вид, изясни Александър Сабанов от Вътрешна македонска революционна организация. Просто времето тече и в случай че този текст не мине, не се знае какви неустойки ще бъдат платени, сподели той.

Отново се сблъскваме с двойните стандарти на болшинството, подлага на критика Йордан Цонев от Движение за права и свободи. И подлага на критика болшинството, че не съблюдава правилника, като на първо четене приема едни промени в закона, а на второ се вкарват радикално разнообразни текстове. И прикани за отпадане на противоречивите текстове. Предложението му обаче бе отхвърлено със 73 гласа " за ", 45 " срещу " и 54 " въздържали се ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР