Военните разузнавачи заявиха в позиция, че това е пореден опит

...
Военните разузнавачи заявиха в позиция, че това е пореден опит
Коментари Харесай

Атанасов обвини Военното разузнаване, че го разработва, службата му отговори

Военните разузнавачи обявиха в позиция, че това е следващ опит за уронване на престижа им
Атанас Атанасов, официално изпълняващ функционалността ръководител на ДСБ, се оплака, че е разработван от Военното разузнаване. Той разяснява, че си го изяснява с настояването му за промени в службите.

" Аз бях този, който най-вече упорства да има промени в службите. Предлагах съответни механизми по какъв начин това да се случи. И знаете ли какво получих отсреща - разработка от военното разузнаване против мен. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи за тази кореспонденция, с цел да бъда сплашен, с цел да ми бъде казано - не се занимавай с това ", сподели Атанасов пред . Той не даде повече детайлности защо тъкмо е създаването.

Няколко часа по-късно от Служба " Военно разузнаване " отговориха , че " по закон тя не създава български жители в смисъла, който влага в изявлението си господин Атанасов ".

От изказването на Военното разузнаване излиза наяве, че е визирана разработка на военното разузнаване против опит на лица да склонят военни разузнавачи да издадат държавна загадка.

" Най-вероятно съответното изказване е подбудено от сигнала, който Служба " Военно разузнаване " подаде до способените органи относно предполагаем опит на външни лица за склоняване на чиновници на българското военно разузнаване към престъпления по смисъла на Наказателния кодекс за реализиране на нерегламентиран достъп до класифицирана информация ", показват в позицията си от службата.

" За следващ път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достолепието и безспорния професионализъм на всички чиновници, изпълняващи дилемите си в комплицираната среда за сигурност ", заевършва изказването, оповестено в отговор на обвиняването на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР