Военните по света отдавна са осъзнали, че комуникацията е от

...
Военните по света отдавна са осъзнали, че комуникацията е от
Коментари Харесай

Китай създава „Сили за информационна поддръжка” на армията


Военните по света от дълго време са осъзнали, че връзката е от решаващо значение на актуалното полесражение (снимка: CC0 Public Domain)

Миналата седмица Китай реорганизира армията си, с цел да сътвори „ Сили за осведомителна поддръжка ”, целящи да подсигуряват, че могат да се бият и да печелят мрежови войни. Ден по-рано ФБР предизвести, че Пекин е подготвен да нанесе удар против американската инфраструктура.

Президентът Си Дзинпин публично сътвори „ Силите за осведомителна поддръжка ” (ISF), като връчи знаме на командирите им на гала предишния петък. Според роман за неговата тирада, оповестен на уеб страницата на Министерството на защитата, новата единица е нужна, с цел да може „ Народната освободителна войска на Китай ” (НОАК, PLA) да „ завоюва съвременни войни ”, в случай че се наложи.

ISF ще „ построи мрежова осведомителна система, която дава отговор на условията на актуалната война, има характерностите на нашата войска и ще насърчи ускореното възстановяване на бойните качества на системата с високо качество ”, гласи формалната информация.

Със основаването на ISF, Пекин дава нов споделен дом на кибер- и аерокосмическите сили на Китай за стратегическа поддръжка, отбелязва The Register. Това е основна рационализация на армията. По-рано Си сподели, че 2027 година ще бъде крайъгълен камък за китайската войска, защото тогава НОАК ще означи 100-годишнината си.

ISF ще се ръководи от Централната военна комисия на Китай, на която Си е ръководител. Не е инцидентно, че Си управлява новите сили: неговите доктрини плануват Китай да развие военната си мощ във всички области. Точно какво ще направи ISF не се оповестява.

Военните по света от дълго време са осъзнали, че връзката е от решаващо значение на актуалното полесражение, тъй че това развиване надали е изненадващо. Миналата седмица шефът на ФБР Кристофър Рей назова Китай „ необятна и неумолима ” опасност, защото неговите кибероператори непрекъснато се прицелват в американската инфраструктура.
още по темата
Китай има „ способността физически да опустоши нашата сериозна инфраструктура във време, което избере ”, сподели Рей в Нешвил, на срещата на върха на Вандербилт за актуалните спорове и зараждащите закани.

„ Хакерската стратегия на Китай е по-голяма от тези на всички други огромни страни взети дружно ”, предизвести Рей. „ И това преимущество в размера се усилва от възходящото потребление на изкуствен интелект от страна на военните и разследващите служби – построен значително върху нововъведения и данни, откраднати от нас, за възстановяване на техните хакерски интервенции, в това число за кражба на още повече технологии и данни ”, добави шефът на ФБР.

Отговорът на ФБР на дейностите на Китай е да работи със личния боен индивид на Съединени американски щати, отдаден на осведомителната война – Cyber Command, уточни Рей. „ Като част от тези интервенции, ние постоянно споделяме ориентиране и друга информация с сътрудници като кибер-командването на Съединени американски щати, задгранични правоприлагащи организации, Централно разузнавателно управление на САЩ и други – и по-късно действаме като едно цяло ”, сподели той.

„ Когато става дума както за национална страна, по този начин и за нарушители и кибернетични закани, ние планираме интервенции, като визираме всички детайли, които познаваме от опит с хакерските групи ”. Партньорствата с частния бранш, другарските държавни управления и други организации са „ самата основа на нашата работа, изправена против Пекин ”, добави Рей.

Той също по този начин вижда организации, които стават жертва на китайски офанзиви, като значими сътрудници. „ Когато нещо се обърка, имаме потребност жертвите да се свържат с нас неотложно, тъй като първата жертва, която заяви за навлизане, може да даде основната информация, която ще ни разреши освен да им помогнем да се възстановят, само че и да предотвратим метастазирането на офанзивата в други браншове и други бизнеси ”, изясни Рей.

„ Виждали сме най-хубавите резултати в обстановки, в които една компания има табиет да се свързва с локалния офис на ФБР даже преди да е имало индикация за проблем, тъй като това слага всички на една и съща страница и способства за готовността на компанията ”, заключи шефът на ФБР.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР