Военни от чужди държави, по-специално войски на НАТО, ще пристигнат

...
Военни от чужди държави, по-специално войски на НАТО, ще пристигнат
Коментари Харесай

Войски на НАТО ще подсилят охраната на полската граница с Беларус

Военни от непознати страни, по-специално войски на НАТО, ще дойдат в Полша и ще бъдат дислоцирани на границата с Беларус, с цел да противодействат на притока на мигранти. Това заяви представителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, съобщи ТАСС.

„ Във връзка с рецесията на границата към този момент имаме поддръжка от страните от Европейски Съюз и НАТО. Британски бойци към този момент дойдоха у нас, ще дойдат и от други страни. Това ще бъде освен това от символичното наличие, което имаме сега “, разгласи дипломатът.

Ясина означи също, че Варшава разчита на разширение на обсега на отбрана от страна на Съединени американски щати. Освен това проектите на полското държавно управление включват допълнтелни ограничения като преустановяване на пътните и железопътните връзки с Беларус.

По-рано през ноември Държавният граничен комитет на Беларус заяви, че полските сили за сигурност са се пробвали да спрат бежанците, опитващи се да обхванат в страната от Беларус, употребявайки предупредителни изстрели. В отговор белоруските военни покриха този сектор от границата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР