Военни хеликоптери откриха огън, а танкове се придвижваха в южен

...
Военни хеликоптери откриха огън, а танкове се придвижваха в южен
Коментари Харесай

Израелските сили изтласкват бойците на Хамас на юг в Газа

Военни хеликоптери откриха огън, а танкове се придвижваха в южен Израел, до момента в който израелски бойци бяха ситуирани наоколо до границата с Газа в подготвеност да навлязат на палестинска земя. Засилените военни действия се случват ден, откакто израелското военно командване разгласи, че ще изтегли пет бригади от Газа в идващите няколко седмици.

Това обаче, съгласно министъра на защитата на Израел, не значи, че Тел Авив възнамерява да понижи интензитета на бойните дейности против Хамас.
Много терористи бяха отстранени, а някои избягаха на юг. Това значи, че на това място, тактически видяно, ние ще действаме посредством огнева мощност, някои маневри и специфични интервенции и в случай че е належащо, ще задържим контрола над регион за известно време.
Йоав Галант – министър на защитата на Израел

Целта е да изтощим врага, да го отстраняваме и да сме сигурни, че направляваме изцяло региона.

Израел съобщи, че е покрай постигането на действен надзор над по-голямата част от северна Газа, където сухопътните му елементи се бият с екстремистите повече от два месеца.

Съобщава се за яростни конфликти в няколко региона на град Газа и в близкия бежански лагер Джабалия.

Възобновени са и въздушните удари против град Хан Юнис в южната част на линията. Там при огън от дрон против централата на Палестинския Червен полумесец са били убити минимум 4-ма души, в това число едно бебе. Има и няколко ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР