Военни формирования от Сухопътните войски ще проведат дни на отворени

...
Военни формирования от Сухопътните войски ще проведат дни на отворени
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Стрямската бригада

Военни формирования от Сухопътните войски ще проведат дни на „ отворени порти “ в навечерието на 6 май. Събитията обичайно са насочени към младежи и девойки, които са при започване на своя професионален път, както и към всички, които ценят традициите в Българската войска и имат ползи към специалността „ военнослужещ “.

На  27 април , сряда, в регионите на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гарнизоните  Карлово и Казанлък  ще се проведат „ отворени порти “ от 13.00 часа до 16.30 часа. По време на тях ще бъдат демонстрирани качества в два идентични модула: от 13.00 до 14.30 часа и от 15.00 до 16.30 часа. Модулите включват посещаване на стая на бойната слава; неподвижен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване; проява на дейности на пеши патрул при попадане в засада и проява на превъзмогване на трудности в тактическа конюнктура.

На 26 април , вторник, 42-ри механизиран батальон Ямбол кани жители и посетители на града от 10.00 ч в регион Кабиле на тържествено приемане на строя и показ на въоръжение и техника. В рамките на сподели присъстващите ще могат да се срещнат с техниките за демонтиране и сглобяване на автомат, слагане на противогаз, оказване на първа здравна помощ на потърпевш.

Мероприятието е във връзка 19 април – бойния празник на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, който е правоприемник и последовател на традициите и триумфите на 42-ри танко-самоходен полк, основан 1955 година Днес батальонът е част от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, а персоналният му състав професионално и с чест пази своето име и с горделивост отбелязва своя военен празник.

Заповядайте!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР