Военни експерти от Великобритания ще дойдат през следващата година, за

...
Военни експерти от Великобритания ще дойдат през следващата година, за
Коментари Харесай

Румъния предоставя военни бази за обучение на украински пилоти на F-16

Военни специалисти от Англия ще дойдат през идната година, с цел да образоват украинци в румънските бази, съобщи английският дипломат в Букурещ Андрю Нобъл, по време на конференция, проведена в края на мандата му, оповестява „ Аджерпрес “.

" Работим в тясно съдействие във връзка с взаимния разбор на обстановката в Украйна, на място. Военни специалисти от Англия ще дойдат през идната година, с цел да образоват украинци, в румънските бази. Смятам, че до известна степен това е високо доказателство за дипломатическо съдействие. " - съобщи дипломатът.

Той напомни, че румънското държавно управление към този момент е одобрило правната рамка за образование на украински водачи на самолети F-16 в Румъния.

" Това е друг вид специализация за украинските въоръжени сили, която се организираше най-вече във Англия. Но в границите на тристранната полемика Румъния-Украйна-Великобритания стана ясно, че за украинците е по-лесно това да се случи по-близо до тяхната страна. И услугата на Румъния към Украйна, с цел да отбрани общите ни полезности и демокрацията ни, беше да обезпечи място за тези образования. Не желая да давам съответни детайлности, само че се надявам да стартираме през първата половина на бъдещата година. " - добави Андрю Нобъл.

Той съобщи, че Румъния разполага с " доста ефикасна дипломатическа система ".

" За мен беше голямо наслаждение да работя с румънското министерство на външните работи и с хора от държавното управление, разглеждайки някои от най-трудните и чувствителни настоящи тематики в дипломатическата област ", свидетелства английският дипломат. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР