Военни даряват кръвна плазма за лечение на Covid-19. Акцията се

...
Военни даряват кръвна плазма за лечение на Covid-19. Акцията се
Коментари Харесай

Военни даряват кръвна плазма за лечение на Covid-19 във ВМА

Военни подаряват кръвна плазма за лекуване на Covid-19. Акцията се организира в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА) сред 23 и 27 ноември. За да не се получават скупчвания, е основан график и военните са разпределени по дни.

Със заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов от 9 ноември 2020 година бе основана организация за даряване на кръвна плазма от военни и цивилни чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Желаещите могат да дарят кръвна плазма без да има какъвто и да е риск за здравето им, а по този метод може да бъде избавен животът на пациенти в сериозно положение, твърдят от ВМА.
 Даряваме кръвна плазма и в Пловдив
Даряваме кръвна плазма и в Пловдив

В момента тече дарителска акция за закупуване на шоков фризер

Продължителността на целия развой по снемане на анамнеза, диагностика и даряване на плазма лишава към 60-90 минути . На всеки донор се прави предварителна картотека на място във ВМА и проучване за съществуване на антитела.

Всеки преболедувал COVID-19, на възраст от 18-65 година, може да стане донор на реконвалесцентна плазма и по този метод да помогне на други инфектирани да живеят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР