Военната професия е отворена за младите, интелигентни и родолюбиви българи.

...
Военната професия е отворена за младите, интелигентни и родолюбиви българи.
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Един ден отново ще имаме наборна военна служба

Военната специалност е отворена за младите, интелигентни и родолюбиви българи. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов след военния парада по случай Деня на храбростта.

След 26 години разграждане в армията би трябвало да стартираме да възраждаме традицията, възприятието за принадлежност към армията и аз съм горделив, че това става по времето, когато аз съм министър на защитата, сподели Каракачанов по.

“Нашата концепция, знаете – готвим закона за образованието, в който ще има малко по-сериозно наличие на военното образование в учебно заведение. За да могат тези юноши в българското приблизително обучение да се срещнат по-отблизо. След това опцията за доброволна военна работа и аз съм уверен – един ден още веднъж ще имаме наборна военна работа, само че това ще е по-нататък във времето”, сподели министърът на защитата.

“По-важното е другото – българският народ видя и от ден на ден хора осъзнават, че армията, макар компликациите, които изживява последния четвърт век, си е на местото. Армията, за разлика от други класи в обществото, не мрънка, не прави стачки, не стачкува. Изпълнява си отговорностите, за което ги приветствам тези хора”, сподели Каракачанов.

Той разяснява и първото присъединяване на македонски военни елементи в парада като сподели, че имаме общо бъдеще в евроатлантическите структури.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР