Военната база в литовския град Шяуляй може да получи американски

...
Военната база в литовския град Шяуляй може да получи американски
Коментари Харесай

Литва приема американски F-35 до края на 2025 година

Военната база в литовския град Шяуляй може да получи американски изтребители F-35 до края на 2025 г ., с цел да извършва задачата на НАТО за защита на въздушното пространство, съобщи главнокомандващият на въоръжените сили на Литва военачалник Валдемарас Рупшис.

" Все още имаме да свършим някои домашни работи, с цел да можем да получим самолетите от пето потомство F-35 .

Вярвам, че ще го създадем до края на 2025 година и най-новите самолети ще дойдат тук, с цел да извършват въздушно наблюдаване и може би даже въздушна защита въз основата на ротационен модел ", съобщи Рупшис пред кореспонденти във връзка 20-годишнината от участието на Литва в НАТО.

Той разказа F-35 като най-модерния изтребител в света , кадърен на прикрито събиране на разследваща информация, нанасяне на удари надълбоко във вражеска територия и водене на въздушен пердах. Рупшис назова военновъздушната база в Шяуляй най-важната, водеща военновъздушна база в балтийските страни.
 Чехия подписа контракта със Съединени американски щати за изтребители F-35
Чехия подписа контракта със Съединени американски щати за изтребители F-35

Прага ще закупи 24 самолета

Символичният ключ за въздушното пространство на Балтийско море ще бъде предаден от командирите на контингентите на белгийските и френските Военновъздушни сили на командирите на контингентите на испанските и португалските Военновъздушни сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР