Военна сухопътна операция в Рафах рискува да убие повече цивилни“,

...
Военна сухопътна операция в Рафах рискува да убие повече цивилни“,
Коментари Харесай

Блинкен казва, че офанзивата в Рафах рискува „по-нататъшно изолиране“ на Израел, тъй като ООН отхвърля резолюцията за прекратяване на огъня

Военна сухопътна интервенция в Рафах „ рискува да убие повече цивилни “, сподели държавният секретар на Съединени американски щати, до момента в който напускаше Тел Авив, последната му спирка в шестото му незабавно посещаване в района от началото през октомври.

„ Това рискува да провокира още по-голям безпорядък с филантропичната помощ. Рискува в допълнение да изолира Израел по света и да заплаши неговата дълготрайна сигурност и известност, “ Г-н Блинкен сподели.

Израелският министър-председател отговори, като сподели, че Израел „ ще го направи самичък “, в случай че е належащо, защото счита Рафах за последната огромна цитадела на Хамас в обсадения анклав Газа.

Коментарите на господин Блинкен идват откакто непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия и Китай постановиха несъгласие на предложение, импортирано в петък, което обвързва неотложно преустановяване на огъня с освобождението на заложници, взети от Хамас по време на нападението на 7 октомври.

Руският дипломат в предлагането беше извънредно политизирано и на процедура щеше да да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР