Военeн съд в Москва осъди задочно говорителя на Мета Платформс(Meta

...
Военeн съд в Москва осъди задочно говорителя на Мета Платформс(Meta
Коментари Харесай

Руски съд осъди задочно говорителя на Meта на 6 г. затвор

Военeн съд в Москва осъди задочно представителя на " Мета Платформс " (Meta Platforms) Анди Стоун на шест години затвор за " обществена отбрана на тероризма ", като присъдата е задочна, осведоми РИА Новости.

" Meтa " е оповестена за екстремистка организация в Русия и нейните платформи Facebook (Facebook) и Инстаграм (Instagram) са неразрешени в страната от 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна, заяви Ройтерс.

От организацията нямат отговор на настояването си за коментар по случая нито от " Мета ", нито от Стоун, шеф " Връзки  компанията.

Интерфакс цитира юриста на обвинения Валентина Филипенкова, която съобщи, че присъдата ще бъде обжалвана.

" Поисках оправдателна присъда ", цитира се нейното изявление. 

Министерството на вътрешните работи на Русия стартира наказателно следствие против Стоун в края на предходната година, без да разкрива съответни обвинявания.

РИА цитира представители на държавното разследване, съгласно които Стоун е разгласил онлайн мнения, които пазят " нападателни, враждебни и насилствени дейности " по отношение на съветски бойци, участващи в това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР