Водородни технологии ще бъдат представени на 27 и 28 май

...
Водородни технологии ще бъдат представени на 27 и 28 май
Коментари Харесай

Водородни технологии ще бъдат представени на 27 и 28 май пред НДК


Водородни технологии ще бъдат показани на 27 и 28 май от 11.00 до 16.00 часа пред Националния замък на културата. Инициативата е част от Водородните дни, които съпътстват срещата на високо ниво на 28 май в София за десетата годишнина на Съвместното дружество " Горивни кафези и водород ".

Технологиите за горивни кафези и водород имат огромен капацитет за постигането на нисковъглеродна стопанска система, осигурявайки енергийно зареждане за разнообразни приложения без обособяване на нездравословни излъчвания. Организираната на 28 май 2018 година в София Среща на високо ниво във връзка десетата годишнина на Съвместно дружество " Горивни кафези и водород ", (СП ГКВ, англ. Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking, FCH JU) ще даде опция на участниците да научат повече за преимуществата на горивните кафези и водородните технологии, както и за Съвместното дружество " Горивни кафези и водород " (СП ГКВ), оповестяват уредниците.

Високопоставени представители на Европейския парламент, Европейската комисия, СП ГКВ, български министерства, Столична община, специалисти от промишлеността и от сферата на научните проучвания ще обсъдят тематики, свързани с развиването на енергетиката, превоза, финансирането и климатичните промени.

Горивните кафези са благонадежден и еластичен запас, който може да има най-различни приложения - от коли, мотоциклети, кораби, рейсове, жилищни здания до металургични комбинати. Клетките могат да бъдат захранвани с водород, който отсвоя страна се създава от 100% възобновими източници, като да вземем за пример вятърна или слънчева сила. Освен това, непотребната сила, създадена от тези източници, може да се съхранява под формата на водород за прилагане през интервали с дефицит на слънчева сила или вятър.

Съвместно дружество " Горивни кафези и водород " е неповторимо европейско публично-частно партньорство, което работи за ускореното нахлуване на пазара на технологиите основани на горивни кафези и водород. Тези технологии имат голям капацитет за декарбонизацията на превоза и диверсификацията на източниците на сила. Тези технологии също по този начин способстват за понижаване на излъчванията на парникови газове, разрешават повишението на каузи на възобновимите енергийни източници и, заради успеваемостта си, доста понижават общото ползване на сила.

Събитието е част от формалната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР