Водопроводът, минаващ през имоти на "Стомана Индъстри", ще бъде изместен

...
Водопроводът, минаващ през имоти на "Стомана Индъстри", ще бъде изместен
Коментари Харесай

Взеха извънредно решение за водопровода, минаващ през "Стомана Индъстри"

Водопроводът, минаващ през парцели на "Стомана Индъстри ", ще бъде преместен отвън територията на завода, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Водопроводът е с дължина към 1,8 километра, а изместването му ще бъде за сметка на страната. Съоръжението е доста остаряло и по него непрестанно пораждат повреди и загуба на вода.

Продължава работата по обследването за възможни скрити течове.

За премахване на непрестанно зараждащите повреди по ВиК мрежата в Перник работят екипи и от ВиК сдруженията от Враца, Благоевград, Пазарджик и Стара Загора.

По-рано през днешния ден стана ясно, че във водата в миньорския град няма ешерихия коли. Сега тя се изследва в допълнение за консридиум перфингерс и ентерококи, чиито проби ще са подготвени до дни, оповестиха от РЗИ - Перник.
Окончателните резултати ще излязат на следващия ден.

"Пунктовете са общо 16, през вчерашния ден са взети проби от общо 13 пункта. Резултатите излязоха, от тези 13 проби, всички са безспорни естествени, няма колиформи и ешерихиа коли в питейната вода.

Допълнително изследваме ентерококи и консридиум перфингерс, резултати за тях ще имаме от пробите взети на 26-и, на 29-и, а микробното число ще имаме резултати отново на тези 13 проби на следващия ден, на 28-и ", съобщи за Българска национална телевизия Нина Стаменова, зам.-директор на РЗИ-Перник.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР