Водопреносната мрежа на София ще се използва за пренос на

...
Водопреносната мрежа на София ще се използва за пренос на
Коментари Харесай

СОС решава за водата от София към Перник

Водопреносната мрежа на София ще се употребява за транспорт на вода за Перник. Разрешението би трябвало да даде през днешния ден Столичният общински съвет.

Повече от два часа не престават бурни диспути, всеки миг се чака гласуването. Предположението е, че всички ще гласоподават за това предложение на държавното управление да има пренасочване на софийска вода към Перник. Основанията са, че през вчерашния ден три непрекъснати комисии към СОС заседаваха и поддържаха предлагането. Освен това от известно време всички политически сили у нас изрично са за това предложение.
Иван Таков, общински консултант " Българска социалистическа партия за България ": Знаете, че има проблем със стената на " Бели Искър ". Знаете, че Рилският тръбопровод е на повече от 70-80 години и също има опция да аварира. Много са нещата. И няма авариен проект. Над 100 000 индивида на 20 километра от нас бедстват към този момент повече от 2 месеца. Така, че ние даваме нашата поддръжка.Николай Стойнев, общински консултант, ГЕРБ: Риск, несъмнено, постоянно има. То и сега съществува подобен риск, в случай че се получи някаква повреда. Знаете, че годишно има две - три по-малки повреди, които " Софийска вода " отстранява.Карлос Контррера, общински консултант " Обединени патриоти ": От нашата група сме декларирали още от предходната седмица, че ще подкрепим отчета, тъй като няма различен вид. Очевидно е, че имаме опция да помогнем на хората от Перник и би трябвало да го създадем.
След като бъде гласувано предлагането, стартира градежът на водопровода от Мало Бучино към Перник.
 Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР