Водолази откриха и извадиха тялото на 15-годишното момче, удавило се

...
Водолази откриха и извадиха тялото на 15-годишното момче, удавило се
Коментари Харесай

Водолази намериха тялото на момчето, потънало във водоем край Марково

Водолази откриха и извадиха тялото на 15-годишното момче, удавило се в язовир край село Марково, оповестиха от полицията. На място са и околните на починалото дете.

Вчера издирването на тялото бе прекратено към 20.00 ч. поради гъста мъгла и заради обстоятелството, че е станало извънредно мрачно. Рано тази заран водолази продължиха търсенето.

15-годишното момче падна през вчерашния ден в ледените води на микроязовир сред селата Марково и Първенец, до момента в който си прави селфи. Ледът се пропукал и то потънало във водата. Детето било с двама свои другари - момче и момиче. Когато приятелят им паднал в ледените води, те първо се обадили на бабата на момчето. Тя пък се свързала с дядото, който отишъл на място и опитал самичък да измъкне младежа.

" Видяхме в лявата част, в устието на язовира дупка с размер към 3 кв.м. Малко по-късно се появиха деца, които са били дружно с детето, което е потънало и обясниха, че били пристигнали да се разходят и решили да си вършат селфита на леда. Влизайки, момчето ги е подканило да влязат, показвайки им, че ледът е здрав. В този миг подскачайки ледът се е пропукал и той е потопен ", описа тази заран пред NOVA кметът на Марково Пламен Кабаков.

Според очевидци момчето най-малко 20-ина минути се борило да плува и да се измъкне, само че не съумяло. " Децата са алармирали за жал не на 112, а са се обадили първо на баба си. Бабата е уведомила нейния брачен партньор, който е пристигнал и е направил опит да извади детето. След това са се обадили на 112 ", разясни кметът.

Сигналът за случая е подаден към 17.00 ч. на тел. 112. Незабавно са се отзовали полицейски екип от Пловдив и техника от Пожарната. Спасителна интервенция е почнала незабавно.

Кметът на село Марково Пламен Кабаков изясни, че водоемът е напоителен, с повърхност към 15 декара и 7 м бездънен. Намира се в усойна околност и ледената му завивка е към 4-5 см, само че заради по-високите температури очевидно е изтъняла тук-там. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР