Водни помощи за социално слаби по подобие на енергийните предвижда

...
Водни помощи за социално слаби по подобие на енергийните предвижда
Коментари Харесай

Николай Нанков Лично Съобщи, Засяга Милиони Хора! Тези Български Граждани Ще Получат Абсолютно Безплатно От Държавата

" Водни " помощи за обществено слаби по сходство на енергийните планува от идната година държавното управление.

Това заяви в коридорите на Народното събрание министърът на районното развиване Николай Нанков в отговор на рецензиите и проведения пред КЕВР митинг от левицата поради повишаването на водата в редица селища у нас. В митинга, иницииран от Българска социалистическа партия, се включи и ледът на партията Корнелия Нинова.

Нанков акцентира, че през 2015 година точно Българска социалистическа партия са дали своят вот промени, с които се вкарва единна цена на водата за територията на дадена община, а в този момент стачкуват против този механизъм.

Средното ползване на вода за месец е сред 3,5-4 куб. на човек от домакинство, даже и в хипотезата за шоково повишаване, кубикът месечно ще е не повече от 80-90 ст., пресметна министърът.

В същото време Нанков прикани Корнелия Нинова да " си озапти " сътрудниците народни представители, тъй като, по думите му, пред кабинета му имало върволяк от депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия, които лобирали за пътни или водни планове. Той загатна планове на общините Самоков, Троян, Гоце Делчев, Свищов, Стражица и други

Нанков обясни, че така наречен водни помощи ще залегнат в чисто нов закон за ВиК, който през януари първо ще мине на публично разискване. Те ще бъдат раздавани по умря на енергийните като следва да се посочи дали по линия на МТСП или на асоциациите по ВиК.

Парите ще бъдат изплащани на най-уязвимите обществени групи като се планува обезпечен необлагаем най-малко по стандартите на Организация на обединените нации. След него ще има пропорционални ставки за повишаване по отношение на съответната категория обществени групи. На годишна база това почти щяло да коства на бюджета 18-20 млн. лева

Александър Нанков (ГЕРБ) попита Нинова от кое място накъде ръководител на политическа партия, който приказва за разделяне на управляващите, отива и стачкува пред самостоятелен орган, избиран от Народно събрание. За ГЕРБ това е нечиста сделка, основаване на изкуствено напрежение и бойкот на водната промяна, добави той.

Председателят на подкомисията за наблюдаване на КЕВР Валентин Николов (ГЕРБ) заяви, че Нинова е предиздвикала, по думите му, представителя на Българска социалистическа партия в КЕВР през днешния ден, когато се преглеждат новите цени на водата, да излезе в отпуск. Освен това, добави той, всички бизнес проекти, въз основа на които се взема решение за цените на услугите във водния бранш, минават за утвърждение през локалните ВиК асоциации, в които социалистите имат свои представители, общински съветници.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР