Водната криза в Перник е в резултат от лошото управление

...
Водната криза в Перник е в резултат от лошото управление
Коментари Харесай

Крум Зарков: Поговорката вода гази, жаден ходи е правителствена политика

Водната рецесия в Перник е в следствие от неприятното ръководство на ресурсите от страна на държавното управление. Още при започване на септември 2019 година имаше запитване от Българска социалистическа партия какво се прави в Перник, тъй като още тогава се знаеше, че ще има дефицит на вода.

А от държавното управление започнаха да вземат ограничения едвам при започване на ноември. Тези води се ръководят от режийни графици. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков в ефира на bTV.

„ Водата и въздухът са нечисти и изтичат поради прехвърлянето на виновността от едната глава на другата “, разяснява Зарков в отговор на упреците, че при ръководството на Българска социалистическа партия не е направено нищо за водата в Перник.

„ Поговорката вода гази, жаден върви е държавна политика “, акцентира депутатът от Българска социалистическа партия. Според него в случай че още при започване на 2019 година държавното управление беше лимитирало потреблението на питейна вода за индустриални потребности, в този момент нямаше да има режим на водата в Перник.

„ Създаде се държавна компания, наляха се стотици милиони и виждаме по какъв начин водата изтича. Като прибавите казуса с мръсния въздух и отпадъците, то имаме мотив за избор не съмнение. Велинград- СПА –столицата на Балканите, от 10 години не може да се водоснабдява като хората. Целта на този избор е да се набележи път за излизане от рецесията “, счита Зарков. „ Вотът на недоверието, който ще внесе Българска социалистическа партия, ще бъде освен за водата на Перник, само че и за ръководството на водните запаси в цялата страна “, посочи той.

„ Въпросният ремонт за 32 милиона лв. на язовир "Студена ", който толкоз беше рекламиран още от 2016 година, какво е донесъл? “, попита депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР