Водите на Марица са пълни със сладководни миди, а рибата

...
Водите на Марица са пълни със сладководни миди, а рибата
Коментари Харесай

Миди вместо риби кълват в Марица

Водите на Марица са цялостни със сладководни миди, а рибата през днешния ден я няма никаква, оплакват се риболовци, разпънали въдици по крайбрежията на реката. Ентусиастите пробват какви ли не техники. Хвърлят захранки от варено жито и сладка царевица, само че от време на време не съумяват да излъжат и една рибка.

„ Едно време тук беше цялостно с мряна. Хвърляш и хващаш, а в този момент няма нищо. И на бял червей, и на пинки - нищо не става “, възмущава се петдесетгодишният Иван.

Той и още няколко запалени по риболова пловдивчани признаха, че възнамеряват да сменят мястото и да пробват да помятат въдици малко под баража на деветия километър.

„ Там има доста шарани и червеноперки, които кълват на жито и царевица, а за щуката се желае жива примамка или воблер. А току виж се е закачил и някой сом. Там ще сме другия път. Тук риба няма “, изяснява въдичарят. Сякаш с цел да потвърдят думите му, петима служащи от Оперативна програма „ Градини и паркове “ бръмват с косачките и плашат дефинитивно бъдещия улов.

Въдичарите се възмущават и от мръсотията по реката. Казват, че постоянно закачат на кукичките си по някой найлон или парцал, плуващи в мътната вода.

„ Не помня от кой момент не е чистена реката, коритото е препълнено с отпадък. От време на време подрязват бурените, и това е. Дано да не си потегли с някой кърлеж “, безпокои се петдесетгодишният Иван.

Според риболовците най-дългата река, извираща на територията на България и преминаваща през Пловдив, сега не е нищо повече от едно буренясало украшение, чиито зелени площи са цялостни както с красиви пеперуди и цъфнали цветя, по този начин и с гъсти плевели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР