Води се пропагандна война, за демонизирането на Путин, Асад и

...
Води се пропагандна война, за демонизирането на Путин, Асад и
Коментари Харесай

Роджър Уотърс: Светът e пред изчезване

Води се пропагандна война, за демонизирането на Путин, Асад и Иран


Светът балансира на ръба на цялостното изгубване, което може да се случи в това число и поради сегашната битка с руснаците. Това декларира именитият музикант от „ Пинк Флойд “ Роджър Уотърс в изявление за съветския ежедневник „ Известия “, обещано в навечерието на концертите му в Санкт Петербург и Москва в края на август. В диалога той визира ши рок набор от тематики свързани с интернационалните връзки и множеството рецесии в международен мащаб – от войната в Сирия, през спора сред Израел и палестинците, до рецесията в Източна Украйна, глобите против Русия и аферата „ Скрипал “.

Особено внимание в изявлението се обръща на провокираното от Уоджър Уотърс огромно недоволство в западните медии през април с изявлението си, че настоящата в Сирия филантропична организация „ Белите каски “ е подправена, в подтекста на хипотетичното нахлуване с химическо оръжие в сирийския град Дума. Музикантът цитира информация, събрана от английски и американски публицисти, посетили мястото на случая ден по-късно.

„ Лекарите са им декларирали, че не е имало никаква химическа офанзива. Никой не е починал в Дума в оня ден, когато тази офанзива сякаш е трябвало да са случи – нито един човек. (…) Ето по тази причина аз споделих от сцената, че всичко това е имитация. И ние, жителите на Съединени американски щати, Франция и Англия, би трябвало да пожелаеме нашите държавни управления да не бомбардират непозната страна поради нещо, в което даже те не са вникнали. Това беше просто епизод на пропагандната война, която се пробва да демонизира Путин, Асад, Иран и по този начин нататък “, акцентира Уотърс.

Според него интернационалните наказания, наложени против Русия са неоснователни:

„ Че офанзивата против двамата Скрипал е нелепост, е ясно даже на човек с едно мозъчно полукълбо. Но у мнозина отсъства даже това едно полукълбо и по тази причина те имат вяра в този парадокс. Аз бих желал да заявя на целия свят: „ Искате да започнете война с руснаците? Вие какво, луди ли сте? “, споделя още Роджър Уотърс.

Превод: „ Барикада “ (със съкращения)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР