Водещият световен производител на бронирани автомобили - International Armored Group

...
Водещият световен производител на бронирани автомобили - International Armored Group
Коментари Харесай

International Armored Group инвестира 20 милиона лева в завод за бронирани автомобили в Бургас

Водещият международен производител на бронирани коли - International Armored Group (IAG), ще построи български цех в Бургас с първична инвестиция от 20 милиона лв., оповестяват от компанията. По този метод IAG влага директно във военната индустрия в България, откакто през 2021 година избра локален полигон за осъществяване на наложителните тествания за качество и надеждност по стандартите на НАТО. Основател и притежател на IAG е българският бежанец доктор Антон Стефов.

Заводът ще бъде издигнат в Индустриална зона - Бургас, като IAG BG към този момент е подписала прелиминарен контракт за придобиване на терена за инвестицията с повърхност от 150 000 кв. м. Изграждането ще бъде поетапно, като е планувано да стартира в края на годината. Основното индустриално хале се чака да бъде приключено през 2024 година.

" Щастлив съм, че имам опция да разширя наличието на IAG в България и да подкрепя страната с инвестиция в промишленост с възходяща значимост в световен мащаб. Ще увеличим заетостта в бургаския район в интервал на съществени стопански провокации пред България. Радвам се, че българската страна предизвиква трайното определяне на огромни вложители като нас тук, в моята татковина, и се наемам да усилвам приноса на IAG към развиването на България в бъдеще ", разяснява доктор Стефов.

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер акцентира значимостта на вложенията в новаторски производства и позиционирането в България на експортно насочени компании, а кметът на Бургас Димитър Николов благодари на доктор Антон Стефов за желанието му да влага в родината и точно в Бургас. 

Очаква се общата претовареност в бургаския цех да надвиши 300 души. Като част от плана, IAG ще финансира стратегии за образование на минимум 20 експерти в бронирането на коли на място в заводите на компанията в ОАЕ и Турция, като и у нас, благодарение на задгранични експерти. В новата, четвърта подред и най-голяма индустриална база на компанията в света, ще се създава цялата гама произведения на IAG, в това число най-новата бронирана машина на пехотата " РИЛА 8х8 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР