Водещият психиатър и психотерапевт д-р Петър Стоев разказва как заради

...
Водещият психиатър и психотерапевт д-р Петър Стоев разказва как заради
Коментари Харесай

Водещ психотерапевт избира родината си пред успешна кариера в Германия заради Константин Бачийски

Водещият психиатър и психотерапевт доктор Петър Стоев споделя по какъв начин поради Константин Бачийски е избрал родината си пред сполучливата кариера, която към този момент имал в Германия, за вота и хората с висши цели. След години живот зад граница, той е предпочел да се върне в България , с цел да даде своя принос у нас – с опит и умения, добити в чужбина, работейки в Центъра за психологично здраве в Бургас.

За този избор го е тласнал преди няколко години неговият някогашен ученик от тренировките по карате – Константин Бачийски . Двамата са се срещнали инцидентно след съвсем 20 години на летище в Берлин.

“През последните две седмици обстановката е такава – непрекъснато обсъждаме с близки и другари за кого би трябвало да се гласоподава. До огромна степен нашият избор е прочувствен и това е човешко. В този случай обаче мисля, че той би трябвало да бъде и прагматичен, тъй като се касае за хората, които ще ръководят страната през идващите години. А това касае и нашето бъдеще. Дори и бъдещето на децата ни в по-далечен проект. Мога да кажа единствено, за какво аз ще гласоподавам за Константин Бачийски с бюлетина №12. “

Това показа психотерапевтът, сполучливо осъществен в Германия , като част от немското обществено министерство и кариера в една от най-големите психиатрични клиники там. Той уточни:

Тогава той ме запита дали не искам да се прибера в България. Това ме изненада. Не виждах такава алтернатива за себе си. И по време на целия полет Коцето стартира да ме убеждава, че България, с цел да се промени, има потребност от хора, които да работят за страната и че всеки един, който се усеща българин би трябвало да даде своя персонален принос за родината или минимум за родното си място. Бачийски има едно качество, което е присъщо и на нашите ранни възрожденци – да работят за изгода роду или да слагат персоналните си ползи зад публичните. Да правят неща за своя сметка, за сметка на своето време, своите персонални средства. Струва ми се, че точно това качество малко са го позагубили нашите модерни политици. Аз поддържам Коцето безусловно поради качествата, които има. И му имам вяра, тъй като това е един кристално почтен, доста откровен и доста пореден човек. Той се движи безкомпромисно. Много постоянно, губейки другари, които по една или друга причина вземат решение да поемат по различен път, тъй като той не се наглася, когато става въпрос за кардинални въпроси “ , споделя доктор Стоев.

Малко след този диалог във въздуха, експертът е почнал да се замисля за най-трудната си миграция – тази в противоположната посока, към родината, която реализира.

„ Познавам го от 35 години. Ако би трябвало да го окачествявам с едно изречение – Константин Бачийски е персона с изключителна човешка пристойност и морална чистоплътност. За всичките години, в които го познавам, тези негови качества не ерозираха и си останаха такива каквито би трябвало да бъдат. Второто нещо, което би трябвало да отбележа за него е изключителната му поредност и откровеност в реализирането на доста положителни инициативи. Той е човек, който има и една неповторима дарба – качеството да отсява маловажното от значимото и да намира верните решения за всеки въпрос “, безапелационен е доктор Петър Стоев.

Водещият експерт изрече благодарността си към Бачийски поради огромното му сърце и готовността постоянно да оказва помощ на всяка идея за бургаското опазване на здравето .

„ Това не се е трансформирало през годините. Той е нееднократен донор на Центъра за психологично здраве. Последната ми молба към него бе преди две седмици и той се отзова бързо. И постоянно го прави с една типична за него поверителност. Преди години той закупи едно доста съвременно съоръжение за Центъра за психологично здраве в Бургас, отнасящо се до лекуването на пациенти с остри и с тежки болести. Пак за потребностите на ЦПЗ, той закупи и някои съществени уреди, знам че оказва помощ и на други здравни заведения. Ясно е, че там, където той оказва помощ, не търси известност или признателност. Прави го с вярата, че би трябвало да дава, с цел да бъде за обществото, в което живее “, сподели още доктор Петър Стоев. Той е един от първите му треньори по карате, когато Бачийски е бил едвам II клас.

„ Още тогава той се отличаваше от другите с доста огромно усърдие, със дарба да понася удари и превратности, които му сервира живота. И рядко срещано е човек да надгради всички тези качества, тъй че да служи на града и на страната си “, добави водещият експерт, чийто полет с сегашния лидер на „ Продължаваме Промяната–Демократична България “ Константин Бачийски е трансформирал посоката на живота му . Той у безапелационен:

„ Промяна, за която не скърбя, а съм благополучен, че направих! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР