Водещият полски тим Легия (Варшава) следи ситуацията около офанзивния халф

...
Водещият полски тим Легия (Варшава) следи ситуацията около офанзивния халф
Коментари Харесай

Полски гранд изкушава Тиаго

Водещият полски отбор Легия (Варшава) следи обстановката към офанзивния халф на ЦСКА-София Тиаго Родригес (26 г.). Договорът на португалеца изтича през лятото и от 1 януари може да договаря с всеки клуб. Тиаго по този начин и не парафира нов договор, преди да се завърне в родината си в средата на декември. Треньорът на " армейците " Нестор Ел Маестро разгласи неотдавна, че играчът е получил предложение от управлението, само че топката в този момент е в неговата половина.

Легия е измежду клубовете, които са заинтригувани от Тиаго, най-малко съгласно изявления в полската преса. Тимът е втори, като зимува на три точки от Лехия (Гданск). Грандът търси състезател с профила на Тиаго – плеймейкър, който и да извършва положителни статични положения. Португалецът е впечатлил поляците още през предишния сезон, в който записа 9 гола и 16 асистенции в Първа лига. През актуалната акция приносът на Тиаго спадна до 4 гола и 2 асистенции, като успеваемостта му в немалка степен стана жертва на доста променения жанр на игра на ЦСКА-София.

Любопитен щрих е, че треньор на Легия е съотечественик на футболиста – Рикардо Са Пинто (46 г.). Той познава добре Тиаго, въпреки и да не му е бил ментор. Двамата се засичат в елита на родината им през есента на 2015 година, когато Тиаго играе за Маритимо, а Са Пинто е треньор на Беленензес. 46-годишният експерт е поел Легия през това лято.

Тиаго има 53 турнирни мача и 13 гола за ЦСКА-София, а добави и 1 попадение в Лига Европа – за 1:0 над Рига. Офанзивният халф беше употребен от Ел Маестро с изключение на на номиналната му позиция зад нападателя и като ляв външен халф. Тиаго обаче бе много неефикасен на фланга.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР