Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев притисна

...
Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев притисна
Коментари Харесай

Виктор Николаев смаза министър Богданов: Ако съм инвеститор, да отивам в Румъния ли?

Водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев притисна в ъгъла икономическият министър Богдан Богданов по тематиката за рекета на непознати вложители. За него се заприказва по отношение на убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и последвалите разтърсвания в правосъдната власт. За изнудване и корупция алармираха гръцки предприемачи.
“Ако съм вложител, да си вземам шапката и да отивам в Румъния ли? ”, това попита риторично Николаев.
Министър Богданов отвърна, че министерството му се пробва да убеди непознатите вложители, че подкупите и корупцията не са метода, по който би трябвало да си вземат решение проблемите в Бълтгария. Той обаче призна, че и сигнали, които са подавани от министерството също остават без следствие, по тази причина то разчита и на съдействие с публични организации като Антикорупционен фонд.
Друга тематика в диалога беше бъдещето на Лукойл. Богданов сподели, че вложителя в рафинерията би трябвало да обезпечи работата ѝ за нескончаем интервал, да подсигурява, че ще може да работи и със суровина, която не идва от Русия и да заплаща налозите си в България.
На въпрос дали при визитата му в Съединени американски щати министърът е схванал за съответен интерес към рафинерията от американски вложител, Богданов отговори, че той не знае за подобен и не е персонално той не е водил диалози в тази връзка.
Министър Богданов акцентира, че България е в сивия лист за вложения, тъй като правораздаването не се оправя с корупцията. Друг проблем, който стопира вложителите е, че няма никакви ограничения против нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР