Водещият на новините По света и у нас“ по БНТ

...
Водещият на новините По света и у нас“ по БНТ
Коментари Харесай

Хитовият документален филм „‘Светецът светкавица“ в София

Водещият на новините „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия Ангел Бончев, показва пред софийска аудитория авторския си филм „ Светецът мълния “. 

Това ще се случи на 10 юни от 18.30  в „ Дом на киното “ в столицата. След като филмът беше показан премиерно в самото начало на пандемията през 2020 година не бяха провеждани прожекции, само че с отпадане на ограниченията, православните християни и киномани могат да се насладят на кино лентата, отдаден на живота и чудесата на свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови, който е наричан  Светец мълния, поради бързите, само че и доста чудеса, които се случват по неговите молебствия. Лентата споделя за ангелския живот и дивните  чудеса на св. Ефрем Нови. Във кино лентата вземат участие хора, допрени от чудотворната помощ на Ефрем Нови. В „Светецът светкавица“ са снимани персоналните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови болести, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възобновяване от психическо заболяване на една българка, която преди този момент се е пробвала да се самоубие. Известна гръцка певица споделя по какъв начин свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във кино лентата, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Новинарят е основал и детска книга за свети Ефрем, както и книга за възрастни „ Свети великомъченик и вълшебник Ефрем Нови “.

Филмът „ Светецът мълния “ е притежател на първа премия на фестивала „ Славянска приказка “!

Предлагаме ви фрагмент с мненията на феновете от премиерата на кино лентата „ Светецът мълния “ в София:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР