Водещият инфекционист на САЩ д-р Антън Фаучи, директор на Националния

...
Водещият инфекционист на САЩ д-р Антън Фаучи, директор на Националния
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: Малка е вероятността САЩ да постигнат стаден имунитет срещу коронавируса

Водещият инфекционист на Съединени американски щати доктор Антън Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания към Националният институт по опазване на здравето предизвести, че ще бъде доста мъчно страната да доближи класическия стаден имунитет против ковид. Той проучва настоящата епидемиологична обстановка на виртуално събитие, проведено от Националния пресклуб във Вашингтон, предадоха международните организации.

Причината за дребната възможност от образуване на колективен имунитет съгласно доктор Фаучи се дължи на няколко фактора, преди всичко измежду които е способността на ковид да еволюира и мутира в разнообразни разновидности. Други основни фактори са намаляващият имунитет от инфекцията и другите типове ваксини, както и антиваксърските придвижвания, които карат милиони хора да не търсят отбрана.

„ Малко евентуално е Съединени американски щати в миналото да отстранен COVID-19, сподели той, само че нацията би трябвало да се стреми да управлява вируса и да излезе от острата фаза на пандемия. Когато споделих, че към този момент не сме в тази бурна остра фаза, това не значи, че пандемията е завършила. В никакъв случай не е свършила. Все още претърпяваме световна пандемия ", акцентира доктор Фаучи.

До края на лятото медиците към този момент би трябвало да имат по-правилно виждане за това какъв вид бустери ще са нужни за справяне със идната фаза на пандемията и по кое време би трябвало да бъде приложени, сподели още доктор Фаучи.

По думите му, Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, организира клинични изследвания, с цел да дефинира преди есенния сезон дали идващият бустер на Коронавирус би трябвало да е характерен за съответен вид на ковид или да е предопределен за справяне с повече от един вид – така наречен двувалентна ваксина..

„ Вероятно ще разберем през лятото по кое време ще можем и с какво ще можем да подтикваме хората “, добави още доктор Фаучи.

Той осведоми, че здравните специалисти проучват деликатно отчети за случаи, при които някои хора след петдневен курс на перорално антивирусно лекуване с Paxlovid дават позитивни проби за ковид или имат леки признаци на инфекцията.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР