Водещите ястреби по отношение на войната в Украйна сред руското

...
Водещите ястреби по отношение на войната в Украйна сред руското
Коментари Харесай

Ройтерс: Руските ястреби се обединиха около решението за изтегляне от украинския град Херсон

Водещите ястреби във връзка с войната в Украйна измежду съветското управление се сплотиха бързо към решението за евакуиране от украинския град Херсон, изглеждайки индиферентни пред едно от най-унизителните отстъпления на Русия за близо девет месеца война, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Отстъплението, препоръчано от военачалник Сергей Суровикин, назначен предишния месец отпред на съветската атака в Украйна, значи че Москва се изтегля от стратегически град, който е напълно покрай намиращия се пò на юг Кримски полуостров, и е единственият украински регионален център, който Русия съумя да завземе от началото на нашествието си на 24 февруари.

" След като претегли всички причини за и срещу, военачалник Суровикин взе сложното, само че вярно решение сред безсмислените жертви поради гръмки изявления и спасяването на скъпия живот на бойците ", сподели чеченският водач Рамзан Кадиров, който постоянно се застъпваше за по-агресивен метод във воденето на войната и даже прикани за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие.

Друг изявен ястреб - Евгений Пригожин, създател на частната военна компания " Вагнер ", чиито бойци се бият за Русия в Украйна, беше представен от РИА Новости да споделя: " Решението, взето от Суровикин, не е елементарно, само че той се държа като мъж, който не бяга от отговорност ".

Маргарита Симонян, основна редакторка на държавната телевизия Ар Ти, отиде още по-далеч, сравнявайки отстъплението с решението на военачалник Михаил Кутузов да изостави Москва на Наполеон през 1812 година, с цел да резервира армията си и да избави Русия.

През последните седмици Симонян остро подлагаше на критика безредната готовност в Русия, до момента в който Кадиров и Пригожин още преди назначението на Суровикин осъждаха метода, по който се води войната и се надсмиваха над някои от съветските генерали.

Русия отстъпва по едно и също време алегорична облага - град, учреден през XVIII век от императрица Екатерина Втора, само че и стратегически плацдарм в Южна Украйна броени седмици откакто разгласи анексирането му, наред с няколко други украински райони, провъзгласявайки, че той " завинаги " ще бъде част от Русия.

В взаимозависимост от това, какъв брой безвредно и ефикасно Русия ще може да изтегли своите бойци и въоръжение, отстъплението може да ѝ даде по-силни позиции за отбрана на фронтовите линии в Южна и Източна Украйна, сподели военният анализатор Роб Лий.

Той обаче предизвести, че отстъпването на Херсон на Украйна ще сложи анексирания от Русия Крим в обсега на украинските ракетни системи, в това число на американските реактивни системи за залпов огън " Хаймарс ".

Руският президент Владимир Путин награди посмъртно с Орден за смелост заместник-губернатора на Херсонска област Кирил Стремоусов, който почина при пътно-транспортно произшествие, заяви в това време ТАСС.

" За геройство и смелост, проявени при осъществяване на служебния дълг, давам награда с Ордена за смелост Стремоусов Кирил Сергеевич - заместник-ръководител на военно-гражданската администрация на Херсонска област (посмъртно) ", се показва в обнародван декрет на съветския президент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР