Водещите профсъюзи на земеделските производители във Франция призоваха да се

...
Водещите профсъюзи на земеделските производители във Франция призоваха да се
Коментари Харесай

Фермерските синдикати спряха протестите във Франция

Водещите профсъюзи на земеделските производители във Франция приканиха да се прекратят общонационалните митинги против заплащането, налозите и регулациите, откакто получиха обещания за финансова и друга помощ от държавното управление, съобщи Агенция Франс Прес.

" Решихме да преустановим блокадите на пътищата и да преминем към нова форма на готовност ", съобщи ръководителят на " Младите фермери " (JA) Арно Гайо на конференция дружно с Арно Русо, началник на най-големия селски синдикат FNSEA, който е тясно обвързван с JA.

Вече повече от седмица земеделските производители са на митинги, провокирани от повишението на акциза върху горивата за селскостопански цели, като се оплакват, че заплатите им са понижени, налозите са прекомерно високи, а регулациите - прекомерно тежки.

Намаляването на напрежението последва обещанията на министър-председателя Габриел Атал и неговия кабинет за парични средства, облекчени разпореждания и отбрана от нелоялна конкуренция по-рано през днешния ден - втората вълна от отстъпки на държавното управление в границите на една седмица.

Заедно FNSEA и JA съставляват по-голямата част от профсъюзите на френските фермери, макар че не стана ясно дали други групи ще последват образеца им.

Русо приветства " действителния прогрес " и съобщи, че Атал " изслушва с цел да се опита да разбере защо става въпрос, кани ни, беседва, разисква и афишира изключителни ограничения ".

Но шефът на профсъюза съобщи, че ще чака да види " първични резултати " до откриването на огромното селскостопанско ревю Salon de l`Agriculture в края на този месец, а европейските ограничения - до юни.

" Ако тези индикатори не бъдат изпълнени, няма да се поколебаем да обновим общата готовност ", съобщи шефът на JA Гайо.

Русо насочи остра рецензия за " глухотата " към проблемите на земеделските производители на европейско равнище.

Той порица " възходящата липса на схващане сред една технократска конструкция, затворена в брюкселските си офиси, и действителността, която изпитваме в нашите стопанства ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР