*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 27
Коментари Харесай

Водещите новини! Нови мерки в София, бизнесът обяви бойкот; изслушват Кирил Петков и Иван Гешев в Брюксел

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 27 януари ***

Нови ограничения са в действие от през днешния ден за територията на София.

Въвежда се вечерен час за заведенията, игралните зали и нощните заведения. Бизнесът има право да работи до 22:00 часа. Капацитетът се лимитира до 50%, а влизането е единствено със зелен документ.

***

В навечерието на новите по-строги противоепидемичени ограничения в София започнаха всеобщи инспекции по заведенията.

***

За да влезем в търговски центрове, би трябвало да представим годен „ зелен документ “, да носим защитна маска и да съблюдаваме отдалеченост. Това важи както за посетителите, по този начин и за чиновниците.

***

Премиерът Кирил Петков и основният прокурор Иван Гешев ще бъдат изслушани поотделно от групата LIBE, която следи за демокрацията, върховенството на правото и главните права в Европейския парламент.

Заедно с тях в съвещанието ще се включат и министрите на правораздаването и на културата Надежда Йорданова и Атанас Атанасов.

***

Китайски учени от лабораторията в Ухан оповестиха нова заплаха от навлизане на ковид в човешката популация.

Става въпрос за вируса NeoCoV, който неотдавна беше открит в Южна Африка.

Случаите на разпространяване на тази група вируси би трябвало да бъдат деликатно следени, като се има поради капацитетът им за поява при хората, предизвестяват учените, осведоми Българска национална телевизия.

***

Китайският епидемиолог Жън Гуанг сигнализира, че ще бъде "катастрофално " за Китай, в случай че отстрани или облекчи рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от COVID-19.

***

България ще получи подготвителни симулатори за изтребители F-16 за образование на водачи за национални и задачи на НАТО, от компанията производител "Локхийд Мартин ", оповестиха от компанията.

България е измежду първите страни, които ще получат изтребители F-16 Block 70, и ще разполага със симулатори с най-новата техническа настройка, се отбелязва в известието.

***

***

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев (бивш президент и някогашен премиер) съобщи в четвъртък, че страната му "не се опасява " от наказания, наложени от Съединените щати и нейните съдружници.

Той означи пред локални медии, че не знае от какво биха могли да се състоят спомагателни ограничения, само че не има вяра, че Русия ще бъде изключена от интернационалната платежна система SWIFT.

***

Вторият наследник на английската кралица Елизабет Втора и херцог на Йорк принц Андрю публично отхвърли обвиняванията за полов тормоз, отправени му от Вирджиния Джуфре. Той е изискал правосъден развой по нейния цивилен иск, предава CNN.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР