Водещи лекари от България и изтъкнати международни специалисти ще обменят

...
Водещи лекари от България и изтъкнати международни специалисти ще обменят
Коментари Харесай

Водещи специалисти от България и света дискутират ретинопатията при недоносените деца

Водещи лекари от България и изтъкнати интернационалните експерти ще обменят опит в актуалната диагностика и лечебни благоприятни условия за ретинопатията при недоносените деца в границите на симпозиума, проведен от Българското сдружение по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика - „ Ретинопатия на недоносеността – за бъдещето на нашите недоносени деца “.
Събитието ще се организира в Гранд Хотел София под патронажа на президента на Република България Румен Радев .

Ретинопатията на недоносеността е водеща причина за тежко зрително увреждане и слепота при децата освен в България, само че и по света. Благодарение на взаимните старания на неонатолозите и офталмолозите у нас през днешния ден е „ една от водещите “, а не „ водещата “ причина за детска зрителна инвалидизция.

Конгресът ще прегледа главните акценти на тематиката в 360-градусова рамка и е разграничен на тематични панели: Ретинопатия на недоносеността през погледа на неонатолога, епидемиология, патогенеза, скрининг и лечебни благоприятни условия.

През последните 10 години познанията и опитът на лекарите се обогатиха доста във всеки един аспект на заболяването. Затова и форумът си слага за цел да събере на едно място всички експерти, ангажирани с тематиката, както и да се показват всеобхватно аргументите за развиването ѝ, ранното ѝ диагностициране и навременното лекуване, дълготрайното следене и предотвратяването на очните затруднения, които могат да се следят при деца, родени прибързано . Към моментаспециалистите съумяват да обезпечат на най-малките пациенти високо равнище на здравна помощ с вярата тази наклонност да се резервира, само че задачата им е вбъдеще все по-малко деца да губят зрението си вследствие на ретинопатията на недоносеността.

Поставяйки тематиките за попречване на казуса още в неонатологичното поделение, периодите и рекомендациите за скрининг и лекуване Българското сдружение по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика се стреми статистическите данни за България да подхождат на тези в страните с най-високо равнище на неонатологична и офталмологична грижа.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР