Водещи експерти от платежни институции в цяла Европа споделиха своя

...
Водещи експерти от платежни институции в цяла Европа споделиха своя
Коментари Харесай

България вече е сред първите в Европа по незабавни плащания

Водещи специалисти от платежни институции в цяла Европа споделиха своя опит с българската банкова публика на огромна конференция „ Shaping the future of payments in Europe ”. Събитието беше по самодейност на българската Национална картова и платежна скица (НКПС), част от БОРИКА АД. Пред повече от 120 представители на  банковата и финансова общественост у нас гостите от Европа споделиха своя опит с въвеждането и развиването на заплащанията в част от водещите местни схеми на континента.

" Това са наши сътрудници, които през годините са били източник на информация и познание за нас, с цел да достигнем равнището на незабавните заплащания, което имаме през днешния ден ", показа в откриващата тирада на събитието Мирослав Вичев, Главен изпълнителен шеф на БОРИКА. „ Поканихме ги, с цел да споделят своя опит в развиването на платежните услуги “. 

Стоилка Арсова, Директор на НКПС и модератор на конференцията, показа резултатите от въвеждането на незабавните заплащания в България и увери, че платежната скица и нейната инфраструктура поддържат като цяло дигитализацията в България. В преглед на българския картов и платежен пазар, тя означи, че незабавните заплащания у нас към този момент имат 100% достижимост и пазарно навлизане от близо 16%, при средно-европейско равнище от 14,38%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР