Водещи британски експерти по психично здраве твърдят, че негативизмът и

...
Водещи британски експерти по психично здраве твърдят, че негативизмът и
Коментари Харесай

Как да се спасим от депресия по време на пандемия - конкретни стъпки

Водещи английски специалисти по психологично здраве настояват, че негативизмът и депресиите, подбудени от, могат да бъдат избегнати по доста елементарни способи , написа БГНЕС. Ето някои от тях.
Движение

 6 метода да преборите депресията около Covid-19 6 метода да преборите депресията около Covid-19
Настоящата обстановка освен в страната, само че и по целия свят е голямо предизвикателство за душeвността на хората. Постоянно биваме заливан...
През зимата не постоянно ви се желае да излизате на открито, с цел да се занимавате с физическа интензивност и спорт. Лекарите и специалистите, обаче единомислещо споделят, че това е превъзходен метод да повдигнете настроението си. Според Брандън Стъбс от „ Кингс колидж “ в Лондон, нашите мисли и тела са неразделни. Упражнението задейства освобождението на ендорфини - хормоните на щастието в кръвта , като по този метод облекчава болката и предизвиква възприятието за изцяло задоволство и благоденствие. Изследванията на Стъбс също демонстрират, че упражненията усилват електрическата интензивност в областите на мозъка, виновни за страстите: хипокампуса и префронталната кора.
" Активният метод на живот е от значително значение за възстановяване на психологичното здраве и стимулиране на мозъка, в това число тези области, " изясни той. И добави, че " неналичието на физическа интензивност понижава тази интензивност ". Това е една от аргументите, заради които пренебрегването на упражненията усилва риска от тревожни разстройства и меланхолия. Да не приказваме, че упражненията оказват помощ за производството на протеини от групата на невротрофините, които поддържат невроналната интензивност, което е основно за хубавичко мозъчна функционалност. „ Те (невротрофините) могат да се смятат за тор за мозъка, с цел да му оказват помощ да се регенерира “, изяснява Брандън Стъбс. Не е нужно да прекарвате часове в джогинг, навиване на километри или изпомпване на бицепсите до безсилие - даже 10 минути са задоволителни, с цел да усетите разликата. „ Всяка енергична активност, която води до нараснал пулс и дишане, е подобаваща за това, като бързо вървене, градинарство или колоездене “, прибавя той.
Мислете по-малко за неприятното. 
Според Дженифър Уайлд, професор по логика на психиката в Оксфордския университет, едно от най-полезните житейски умения е способността (ако сте съумели да я развиете) да не се замисляте за проблеми. Тя споделя, че сходни мисли просто би трябвало да бъдат изхвърлени от главата. Хората са склонни да се забиват в отрицателното, преигравайки неподходящи условия в главите си. Професор Уайлд има няколко елементарни съвета. „ Ако непрестанно мислите за неприятна обстановка повече от 30 минути, тогава се въртите в обаян кръг и е време да спрете “, споделя тя. Вместо да мислите какъв брой сте зле, би трябвало да преминете към намиране на съответно решение. Така че спрете и се запитайте какво тъкмо можете да извършите, с цел да разрешите този проблем? Никой не споделя, че е елементарно. Насочването на мислите ви в друга посока не е елементарно и изисква избрани умения. Например за някои хора физическата интензивност оказва помощ да „ замените зъбните колела “ в мозъка (вижте предходната точка!).
Притеснението и паниката са естествени, макар че би трябвало да се помни, че доста терзания в никакъв случай не се осъществят. Едно изследване на пациенти с тревожни разстройства сподели, че действителните проблеми съставляват към 1/10 от листата с опасения на пациентите . Има доста пояснения за това, в това число обстоятелството, че възприятието на безпокойствие е артикул на еволюцията. Тя ни настрои като музикален инструмент, с цел да планува рискове, които другояче биха могли да доведат до съществени пострадвания или даже гибел. Нашият мозък не просто е програмиран да разпознава рискова обстановка, само че е препрограмиран, споделя професор Уайлд. " Ще бъдете доста по-спокойни, в случай че осъзнаете, че мислите за проблемите доста повече, в сравнение с би трябвало, спрете и концентрирайте вниманието си върху обстоятелствата ".
 Ето по какъв начин да си помогнем сами при пристъпи на паник офанзиви и меланхолия Ето по какъв начин да си помогнем сами при пристъпи на паник офанзиви и меланхолия
С колкото и обичани хора да сме заобиколени, всеки човек има собствен личен вътрешен свят, свое персонално пространство, в което се усеща комф...
Поставете си нова цел

" Поставете си нова цел. Тя в действителност може да ви помогне да преминете през сложен интервал от живота ", споделя неврологът от Кардиф Дийн Барнет. " Целите могат да бъдат огромни, като преодоляване на непознат език, или дребни, като експериментиране на нова рецепта. Ако световните планове ви плашат, започнете с малко ". Ако съзнателно излезете отвън зоната на персоналния си комфорт, това ще ви тласне напред, ще ви разреши да изместите фокуса и ще покажете, че вие контролирате обстановката, а не тя, което способства за по-добро психологично здраве за доста хора. „ Новостта постоянно носи задоволство ", споделя доктор Барнет. Самочувствието ни се покачва всякога, когато успеем да създадем нещо ново или да придобием ново умеене. Целево държанието е един от главните способи, по които се развиваме ".
Да си поговорим

Пандемията направи връзката с други хора отвън нашия кръг разкош, а фактът, че в този момент е зима, студено и рано е мрачно, затрудни човешкия контакт. За доста хора неналичието на връзка се трансформира в огромна контузия, толкоз доста, че докара до съществени здравословни проблеми. Затова се пробвайте да се възползвате оптимално от дребното другарство, което имате. " Природата не ни е основала да бъдем сами ", споделя професор Елизабет Кайпърс от „ Кингс колидж “ в Лондон. И показва, че " ние сме обществено насочени същества. По-добре се усещаме, когато можем да поддържаме връзка ". Но е значимо не просто да обсъдите проблемите си с някого, а да го извършите градивно ". Ако в диалози вие, както се споделя, удряте вода в хаванче, повтаряте още веднъж и още веднъж какъв брой сте зле, не се надявайте на позитивни резултати. Много по-полезно е да говорите с някой, който може да ви помогне да разгледате казуса от друг ъгъл или да предложите способи за решаването му ". Професор Куйперс има вяра, че хората, изолирани от обществото, са склонни да се фиксират върху себе си, което в допълнение утежнява обстановката. Ето за какво, пробвайте се да поддържате връзка , когато е допустимо и в случай че заради пандемията не можете да уредите среща, тогава се обадете или разговаряйте в интернет.
Не чакайте точния миг. Оптимистите живеят по-дълго
 Откриха метод за лекуване на меланхолия със светлина Откриха метод за лекуване на меланхолия със светлина
Учени сътвориха светодиодно устройство за лекуване на меланхолия, което може да се употребява в случаите, когато не могат да се употребяват ле...
Те имат повече другари и по-добра имунна система. Така споделя Оливия Ремес от университета в Кеймбридж. Добрата вест за песимистите е, че оптимизмът може да се култивира, т.е. можете да възпитате възприятие, че можете да измененията живота си към по-добро и че не всичко е отвън вашия надзор. Как? Живейте на правилото " по-добре, неприятно, само че в този момент ". С други думи, не чакайте точния час от деня или верния ден, с цел да извършите нещо, което е допустимо. Този принцип е изключително значим през зимата, когато всички сме склонни да помислим два пъти, преди да предприемем дейности. Не се стремете към съвършенство, тъй като резултатът ще бъде доста по-малко потребен, в сравнение с си мислите.
" Често нашият сериозен интуиция забавя най-полезни ни инициативи " , споделя Оливия Ремес. " Не се колебайте, започнете да действате незабавно. Правете това, което мислите и приемете, че в началото не върви. Между другото, като предписание ще видите, че се получава сносно. И съвсем постоянно е по-добре, в сравнение с да не вършиме нищо. " Експертът поучава също да записвате всеки ден по три неща, за които сте признателни на ориста и хората. Това ще ви помогне да обърнете внимание на това, което е било вярно и положително. И това ще даде спомагателен тласък за лявото полукълбо на мозъка ви, което е отговорно за позитивността. „ Емоциите са заразни ", заключава тя. „ Така че, в случай че е допустимо, пробвайте се да стоите настрани от мрачни и отрицателни човеци, тъй като има огромна възможност вие самите да се превърнете в нещо сходно ".

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР