Водещата новина днес в международния информационния поток е началото на

...
Водещата новина днес в международния информационния поток е началото на
Коментари Харесай

Срещата на Г-20: Германският канцлер пристигна на форума в търсене на нови пазари


Водещата вест през днешния ден в интернационалния осведомителния поток е началото на срещата на Г-20 на остров Бали. Германският канцлер Олаф Шолц обаче дойде в Азия няколко дни преди началото на форума, с цел да търси нови пазари.

Шолц съобщи, че Азиатско-тихоокеанският район е доста повече от Китай. Целта на немския канцлер е да разшири търговията с други азиатски страни редом с тази с Китай, като по този метод би трябвало да бъде понижена едностранната взаимозависимост от първични материали и технологии посредством по-тясно съдействие с Азиатско-тихоокеанския район.

Според канцлера това ще играе значима роля в бъдещата тактика за националната сигурност и с цел да бъдат обезпечени сигурни вериги за доставки комерсиалните връзки би трябвало да бъдат по-широки.

В речта си в Сингапур загатна и световните последствия от войната в Украйна.

„ Увеличението на нашето съдействие е от решаващо значение, тъй като всички усещаме по какъв начин геополитическите пластове се разместват под краката ни “, сподели той.

Отново в Сингапур немският министър на стопанската система Роберт Хабек подписа декларация за съдействие в енергийния бранш и нововъведенията.

Преди срещата на Г-20 немският канцлер пътува четири дни в Азия със своята делегация. Преди Сингапур той посети Виетнам. А пред немската, както и пред останалите делегации на най-силните стопански страни следва необятен набор от тематики, които ще бъдат дискутирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР