Водещата на „На кафе“ по NOVA Гала се присъединява като

...
Водещата на „На кафе“ по NOVA Гала се присъединява като
Коментари Харесай

Гала подкрепя кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие

Водещата на „ На кафе “ по NOVA Гала се причислява като дипломат в акцията на УНИЦЕФ за ранно детско развиване под мотото „ Грижа, обич, игра за всяко дете “, която оказва помощ на сегашни и бъдещи родители с потребни насоки по какъв начин да дадат най-хубавото начало в живота на своето дете.

„ Като родител имам вяра, че децата имат най-голяма потребност от грижа, обич и игри. Ранното детство е извънредно значим интервал, в който ние можем да помогнем на децата си да опознаят света, да развият своите умения и гении, да ги подготвим за тяхното по-добро бъдеще. Не са нужни супер сили – нужно е да бъдем до тях, да ги закриляме, да ги обичаме “, споделя Гала.

Ранните моменти са от голяма важност за пълноценното развиване - те са „ златна опция “, която родителите могат да употребяват, с цел да развиват капацитета на децата си. На уеб страницата roditel.unicef.bg родителите ще могат да вземат препоръки от УНИЦЕФ за пълноценна грижа в първите 1 000 дни от развиването на детето. Насоките са готови с поддръжката на разнообразни експерти, които наблюдават стадиите в детското развиване, дават препоръки за хранене, гледане, образование, стимулиране на физическа интензивност и прочувствено другарство.

УНИЦЕФ в България, в партньорство с държавното управление и гражданското общество, работи по дълготрайни стратегии за поддръжка на фамилиите. През 2013 година УНИЦЕФ и сътрудници създадоха пилотен модел – Център за майчино и детско здраве в областите Шумен и Сливен, където подготвени медицински сестри и акушерки дават безвъзмездни домашни визити на бременни дами и фамилии с деца до 3 години. Патронажните сестри дават на практика насоки за здравето, кърменето и храненето, стимулирането на развиването на децата, както и други въпроси, свързани с позитивното родителство. От началото на програмата, сестрите и акушерките са подкрепили над 11 000 деца и фамилии в Шумен и Сливен, или близо 70% от всички девойки и момчета на възраст 0-3 години в двете области.

Кампанията, на която Нова Броудкастинг Груп е медиен сътрудник, е част от световната самодейност на УНИЦЕФ „ Ранните моменти са от голяма важност “, която се поддържа от посланици на благосклонност като Дейвид Бекъм, Новак Джокович, Шакира и Пике, Том Брейди и Жизел Бюндхен.

В България посланици на акцията „ Грижа, обич, игра за всяко дете “ са Мария Илиева, Влади Ампов – Графа, Славена Вътова, Владо Николов и Гала.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР