Водещата китайска марка за елколи има план за пускане на

...
Водещата китайска марка за елколи има план за пускане на
Коментари Харесай

BYD със стратегия за интелигентни коли на събитието си Dream Day

Водещата китайска марка за елколи има проект за стартиране на пазара на 10 интелигентни, свързани транспортни средства от висок клас, оборудвани с лидарни датчици и изкуствен интелект. BYD Auto разкри желанието си да влага 100 милиарда юани (14 милиарда щатски долара) през актуалното десетилетие в интелигентни, свързани електрически автомобили, които съгласно него са се трансформирали в новото полесражение за китайската автомобилна промишленост.

На събитието BYD Dream Day, извършено в световната централа на компанията в Шенжен, основният изпълнителен шеф Уанг Чуанфу сподели, че компанията възнамерява да пусне 10 интелигентни свързани транспортни средства от висок клас, оборудвани с лидарни датчици и изкуствен интелект (AI).

Автомобилният производител също по този начин пусна своята нова архитектура Xuanji за интелигентни свързани транспортни средства, която „ служи както като мозък, по този начин и като невронна мрежа на транспортното средство, позволявайки ефикасна композиция от електрификация и просветеност. “

Тази система безпроблемно възприема измененията във вътрешната и външната среда на автомобила в действително време, консолидира тази информация за милисекунди и я подава назад към централния „ мозък “ за бързо взимане на решения. Така системата бързо контролира положението на автомобила, като доста покачва сигурността и комфорта при шофиране.

BYD също показа Xuanji AI Large Model, който разказва като „ пионерски мултимодален авто изкуствен интелект, отбелязващ първото приложение на AI технология във всички автомобилни домейни. Той има най-голямата база данни в промишлеността, водещи размери на извадката и висока изчислителна мощ, покриваща над 300 сюжета за транспортни средства, предоставяйки на интегрираната система за разузнаване на транспортни средства потенциал за непрестанно адаптиране.

Компанията сподели, че има над 4000 инженери, отдадени на интелигентното шофиране, в това число 1000 алгоритмични и хардуерни инженери, и 3000 софтуерни инженери, които са разрешили на компанията да внедри самостоятелно шофиране от Ниво 2 в комерсиалната мрежа и са помогнали на BYD да стане една от първите компании, получили равнище 3 лиценз за тестване.

BYD споделя, че има за цел да доразвие своята технология за самостоятелно шофиране и да понижи разноските, с цел да спомогне за ускоряването на приемането й на международния пазар. BYD също по този начин съобщи, че възнамерява да построи уеб сайтове за тест драйв на всевъзможни терени, които съгласно него ще „ предвестят нова епоха за китайската автомобилна просвета в новия енергиен пейзаж “.

BYD продаде над 3,1 милиона нови енергийни транспортни средства по целия свят през 2023 година, в това число 1,64 милиона електрически транспортни средства с акумулатори и 1,44 милиона хибриди.

„ Първата половина на играта е за електрификация, втората половина е за просветеност “, сподели Уанг, без да дава времева рамка или повече детайлности за това какви нововъведения се чака да донесе инвестицията от 100 милиарда CNY. Базираната в Шенжен BYD, която задмина Tesla, с цел да стане най-големият производител на електрически автомобили, задвижвани напълно от акумулатори през четвъртото тримесечие на предходната година, в този момент гледа към интелигентни транспортни средства, защото се стреми да настигне своите съперници в функционалности като самостоятелно шофиране и различаване на глас.

Компанията има повече от 90 000 чиновници, като 4000 работят върху интелигентното шофиране, в това число 1000 инженери по логаритми и хардуер и 3000 софтуерни инженери, сподели Уанг. Миналия април BYD пусна своята умна система за надзор на каросерията на транспортни средства DiSus, която разрешава на колите му да правят маневри за въртене и „ рачешка “ походка.

Предлаганата за първи път в първокласния му модел Yangwang U8, DiSus е „ първата независимо създадена умна система за ръководство на каросерията, стартирана от китайска автомобилна компания “ и ще служи като основа за бъдещото развиване на BYD на нейната усъвършенствана система за подкрепяне на лидера, сподели Уанг при представянето.

Електромобилите с най-новите цифрови технологии се трансфораха в наклонност в Китай, тъй като младите водачи дават приоритет на системите за самостоятелно шофиране и цифровите кокпити, когато търсят нови коли. Интелигентността се мери от цифровите звънци и сигнали на автомобила посредством вградени функционалности като гласово задействани контроли, лицево различаване, софтуерни надстройки по въздуха, телефонна съгласуемост и независимо паркиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР