Вoдeщaта германска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични

...
Вoдeщaта германска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични
Коментари Харесай

Германски производител на медицинска техника откри база в София и наема 100 нови служители

Вoдeщaта немска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти - Ottobock, откри нов индустриален комплекс и световен център за услуги в София. Базата беше открита  заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ивайло Шотев, основният действен шеф на Ottobock Арне Йорн и от финансовия шеф на компанията - Арне Кройц.

Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширение на производството на компанията в България и основаването на нови 100 работни места у нас. Общо вложените средства на компанията у нас възлизат на €22 милиона. В тях влизат направената инвестиция преди три години в цех в Благоевград и откритата през днешния ден индустриална база и офис за споделени услуги в София.
 Снимка 634599
Източник:

" България е положително място за откриване освен на производства, само че и на центрове за развойна активност и инвестицията на компания като Ottobock го потвърждава. Ангажиментът на такива компании към развиване на софтуерния бранш и нововъведения в страната може да послужи като образец и тласък за други интернационалните компании да влагат у нас ", Шотев.
 Нов немски цех за здравна техника разкрива 300 работни места в Благоевград
Нов немски цех за здравна техника разкрива 300 работни места в Благоевград

Германската компания възнамерява инвестиция от над €10 милиона

През последните години в България са осъществени съществени капиталови планове на немски компании и този на Ottobock е един от тях.

" Тези планове способстват за основаване на нови работни места, повишение на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на нововъведения и нови технологии ", разяснява заместник-министърът.

Общият размер на немските вложения у нас надвишава €4 милиарда

На този декор основаните работни места от немски компании в България са към този момент над 65 000.

" В България има неповторимата композиция от високотехнологични запаси и висококвалифицирани локални експерти. Виждаме страната ви като основен сътрудник в нашите стратегически проекти за бъдещето ", акцентира Арне Йорн - основен действен шеф на компанията.

Ottobock започва бизнеса си още през 1919-а година. Дружеството оперира в близо 60 страни и дaвa paбoтa нa над 8000 дyши. Koмпaниятa e пapтньop нa Πapaoлимпийcĸитe игpи oт 1988-а година и е един от международните водачи за произвеждане на високотехнологични протези, ортези и бионични импланти.
 Германският бизнес в България: липса на фрагменти и неодобрение от битката с корупцията
Германският бизнес в България: липса на фрагменти и неодобрение от битката с корупцията

Това демонстрира анкета, извършена от Германо-Българската индустриално-търговска камара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР