Водещата британска модна къща Бърбъри е изгорила миналата година своя

...
Водещата британска модна къща Бърбъри е изгорила миналата година своя
Коментари Харесай

„Бърбъри“ изгорила продукция за милиони, за да не подбие цената ѝ

Водещата английска фешън къща " Бърбъри " е изгорила предходната година своя продукция в размер на 28 милиона паунда /36,5 милиона долара/, с цел да не би трябвало да я продаде на прекомерно ниски цени, заяви в. " Таймс ".
 
По данни на изданието за последните пет години компанията е унищожила непродадени сбирки за 90 милиона английски лири /117,6 милиона долара/. Дори като се регистрират високите цени на марката, компанията е ликвидирала към 20 хиляди свои продукта. Ситуацията се е влошила през последните две години - количеството непродадени артикули се е нараснало 1,5 пъти.
 
Акционерите на компанията са изразили недоволството си от създалата се обстановка, само че управата на " Бърбъри " се оправдава, че по този метод е бил опазен имиджът на марката. Той щял да бъде мощно оскърбен, в случай че продукцията попаднела на сивия пазар на занижени цени.
 
Специалистите отдават загубите на " Бърбъри " на прекомерно високите цени на марката на азиатския пазар. Там една елементарна раница се предлага за продажба против 1200 $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР